Secretarul de stat Cătălin Iapă, presiuni asupra celor de la ISC după...

Secretarul de stat Cătălin Iapă, presiuni asupra celor de la ISC după ce protectorul său Robu s-a plâns de amenzi. Ce avertisment a transmis fostul consilier personal și cum a justificat ședința

3
DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Cătălin Iapă a convocat, vinerea trecută, o ședință la sediul Inspectoratului Regional în Construcții Vest pentru a face presiuni ca Primăria Timișoara să nu mai fie ”abuzată”, după ce toată săptămâna trecută protectorul său politic, primarul Nicolae Robu, s-a plâns că trebuie să plătească, în urma deciziei justiției, o amendă de 10.000 lei pentru autorizațiile de construire emise când patru vile de pe strada Grădinarilor erau deja ridicate. La ședința, convocată de la o oră la alta, au fost chemați șefii de la IRC Vest, instituția care a semnalat în repetate rânduri abuzurile comise și a amendat primăria, inclusiv în cazul porții prăbușite de pe Calea Lugojului care a ucis un tânăr, și Vergina Popescu, cea care conduce ISC Timiș, a cărui soț are contracte de diriginte de șantier la obiective ale primăriei, au declarat, pentru PRESSALERT.ro, surse din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții.

Fostul consilier personal al primarului Robu le-a explicat că întâlnirea a fost convocată pentru că este din zonă și vrea să se intereseze ce se întâmplă, explicându-le că amenzile și controalele făcute în ultimii ani sunt văzute de administrația liberală ca fiind ”abuzuri” și ”este o comandă politică în cazul primarului Robu” și a cerut ca să se îmbunătățească relația cu instituția condusă de cel căruia îi purta trepiedul la conferințele de presă.


Când i s-a explicat că se aplică legea și că se poate schimba legislația dacă nu le convine, secretarul de stat Cătălin Iapă ”le-a spus că acum este un alt regim, că trebuie să înțeleagă că este o altă guvernare și a cerut să se acționeze corect în cazul Primăriei Timișoara”, au declarat aceleași surse. Secretarul de stat liberal nu a uitat să transmită și un avertisment celor care au făcut controalele, spunându-le că sunt variante de lucru și este luată în calcul inclusiv restructurarea la nivel regional și dacă inspectoratele regionale ”nu funcționează corespunzător se ia în calcul să fie desființate”.  Sursele din ISC susțin că ”este evident că a fost o presiune directă care a fost mascată sub forma unei ședințe de lucru, deși Cătălin Iapă nu răspunde de Inspectoratul de Stat în Construcții în cadrul Ministerului Dezvoltării”.

Contactat de PRESSALERT.ro, secretarul de stat Cătălin Iapă a confirmat întâlnirea, afirmând ” am fost să am o discuție cu conducerea ISC legată de ce probleme au, cum putem să ne implicăm noi ca minister să se mai rezolve din problemele cu care se confruntă în general”. Când l-am întrebat cum de ședința a avut loc exact la câteva zile după ce primarul Robu s-a plâns public de amenda primită, fostul purtător de trepied care-i dă like șefului său la toate postările de pe Facebook, a susținut încurcat că ”nu știu..nici nu știu când s-a arătat nemulțumit sau în ce fel. Nu am discutat punctual despre relația cu Primăria Timișoara. Am discutat despre relația ISC cu instituțiile publice în general. Nu are nicio legătură”.

3 COMENTARII

  1. „(1) Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârșită de către o persoană care are influență sau lasă să se creadă că are influență asupra unui funcționar public și care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”

  2. Iapă și Robust ar trebui să stea în banca lor! Să termine cu presiunile politice, astea sunt gainarii învățate de la interlopii cu care chefuiesc împreună ! Pe ăștia care fac ce vor nu îi întreabă nimeni de sănătate? Alo… DNA-ul , totuși îi lăsați așa că pe moșia lui mama? ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.