Gravele ilegalități pentru care Robu se plânge că a fost amendat –...

Gravele ilegalități pentru care Robu se plânge că a fost amendat – autorizații de construire pentru vile care erau deja ridicate ilegal pe o zonă verde

4
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a făcut adevărate crize de nervi, în cadrul conferințelor de presă de săptămâna trecută, după ce justiția l-a găsit vinovat și trebuie să plătească o amendă de 10.000 lei primită de la Inspectoratul de Stat în Construcții Regiunea Vest.

”M-am trezit eu sancţionat, ca primar, pentru greşelile făcute de alţii. (…) M-au amendat pe mine. Din bună credinţă oare? Nu, pentru că lucrează sub alte comandamente. Nicidecum în interes public. Eu lucrez numai şi numai în interes public… E o parte din preţul pe care-l am de plătit pentru dedicarea mea, pentru ce o să las în urmă. (..) . Nu ştiu, nici n-am fost curios, habar n-am pentru ce mi s-a dat mie amendă. Că eu tot ce am semnat, am semnat fiind convins că e corect. Nu sunt curios, fiind cu conştiinţa împăcată”,  s-a apărat Robu.

Există o explicație pentru faptul că primarul evită să vorbească despre motivul pentru care a fost amendat, fiind vorba de una dintre situațiile care dovedește că mafia imobiliară face legea în Primăria Timișoara. ISC a descoperit că în, ianuarie 2019, Primăria Timișoara a emis patru autorizații de construire pentru vile care erau deja construite ilegal pe un spațiu care în planul urbanistic general apare ca zonă verde și era interzisă ridicarea de construcții.

Toate cele patru autorizații au fost emise în 8 ianuarie 2019 pentru vilele, parter plus etaj, construite pe strada Grădinarilor din Timișoara, la marginea canalului Bega.


În cazul vilei de la numărul 79, cererea de obținerea a autorizației a fost depusă în 14 decembrie 2018, autorizația fiind eliberată în doar 25 de zile de la solicitare. Inspectoratul Regional în Construcții Vest a constatat faptul că pentru terenul respectiv a fost emis, în octombrie 2018, un certificat de urbanism în care se susține că ar face parte din PUZ-ul Malurile Canalului Bega, însă conform planșei de reglementări era în afara respectivei zone.

Conform PUG-ului, și parcela respectivă era propusă ca zonă verde, cu interdicție temporară de construire până se realiza un plan urbanistic zonal sau de detaliu. Nu există însă niciun PUZ sau PUD aprobat pentru respectiva parcelă. Autorizația de construire nu a fost semnată de arhitectul șef Sorin Ciurariu, așa cum prevede legea, ci, în mod ilegal, de șeful de serviciu, Gabriela Borcsi. Ulterior, a fost semnată și de Nicolae Robu. În urma verificărilor efectuate cu ajutorul Google Earth Pro, inspectorii au constatat că vilele au început să fie construite ilegal începând cu 2017.

De asemenea, s-a constatat faptul că emiterea autorizației de construire s-a făcut fără a se trece prin etapa de constatare a lucrărilor ilegale – de la constatarea ilegalității, oprirea lucrărilor sau chiar demolare până la efectuarea expertizei tehnice a construcției. Autorizația de construire a fost emisă de administrația condusă de primarul Nicolae Robu fără a exista acordul Inspectoratului de Stat în Construcții, expertize tehnice ”rezistență mecanică și stabilitate”  și ”securitate la incendiu”. Unele dintre documentele care însoțesc autorizația de construire nu sunt ștampilate cu ”vizat spre neschimbare”. În unul dintre cazuri s-a constat că nu s-a păstrat nici măcar distanța minimă între clădiri de șase metri.

4 COMENTARII

 1. Alooooo DNA chiar doarme cu atâtea ilegalități făcute de mafia imobiliară din primărie în frunte cu primaru Robu Nicolae
  Oare actele sau făcut la notarul Românul??????…… fiul fostului procuror șef al Parchetului Timișoara???????
  De verificat intersecția din 2007 a fiului fostului procuror șef Românul cu Mafia imobiliară din primărie?????????
  Și ne așteptăm sau ne am așteptat să dispară mafia când fiului fostului prim procuror șeful procurorilor din Timișoara este implicat în a perfecționa și legaliza unele acte?????
  Oare este adevărat ca și el când tata a fost șef procuror a făcut unele blocuri cu alți evazioniști??????
  Oare când va fi dreptate în această țară sau în acest oraș?????????

 2. DNA!!! pentru ilegalitățile astea sigur s-au luat șpăgi!!! Primăria numai așa lucrează de 30 de ani și voi nu prindeți pe nimeni! Robu minte că face ilegalități pentru interesul public! La Horticultură era prevazută zonă verde tematic pe 25 de ha în interesul public dar Robu a schimbat în interesul mafiei imobiliare și a șpăgilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.