La mulți ani Baciu! Zi de sărbătoare pentru solistul trupei Cargo

La mulți ani Baciu! Zi de sărbătoare pentru solistul trupei Cargo

0
DISTRIBUIȚI

Adi „Baciu“ Igrişan, solistul formaţiei timişorene Cargo, împlineşte astăzi 48 de ani, ocazie cu care îi urăm „La Mulţi Ani”! Vocea îndrăgitei trupe care cu două zile în urmă a susținut primul concert de după pandemie în Timișoara în Piața Libertății s-a apucat de muzică la vârsta de 13 ani.

Ambiţia lui, la început, era aceea de a deveni baterist, urmând în această direcţie cursurile Şcolii Populare de Arte, însă trupa din cartier avea nevoie de un vocalist, aşa a ajuns „Baciu“ să cânte vocal.


Trupa se numea ABiS. Mai târziu a început studiul chitării şi a altor instrumente şi între timp a studiat şi canto clasic. În anul 1992, Igrişan intră pe postul de vocalist în trupa sibiană RIFF, cu care participă la Festivalul Internaţional „Rock ’92” de la Arenele Romane din Bucureşti, alături de toate marile nume din rock-ul românesc. În 1995, Adi Igrişan părăseşte trupa RIFF după ce a cântat împreună cu Cargo într-un concert de susţinere pentru Ovidiu Ioncu „Kempes” care suferise un accident de motocicletă. După acel recital, Adi Igrişan rămâne în trupa Cargo pentru a-l suplini pe Kempes până la refacerea acestuia. După ce Kempes s-a refăcut îndeajuns pentru a reveni pe scenă, „Baciu“ a rămas pe post de vocea a doua şi chitarist-armonie. În anul 2003, Kempes a plecat în Australia, iar astfel „Baciu“ a preluat postul de vocalist principal al trupei.

„Îmi plac în general trupele cu mesaj și care creează stări. Artiști care creează vibrație frumoasă. Trupe de afară… ascult toată plaja genurilor, începând cu hard rock, trecând prin muzică tradițională și terminând cu Devin Townsend sau Texas Hippie Coalition“, ne-a declarat artistul în cadrul unui interviu pe care îl puteți citi în întregime aici. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.