Percheziții la „firme fantomă” din 10 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții la „firme fantomă” din 10 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din judeţul Olt au făcut astăzi 22 de percheziții la „firme fantomă”, în 10 județe, într-un dosar de evaziune fiscală, cu prejudiciu de peste 550.000 de lei.

Polițiștii specializați în investigare a criminalității economice din Olt fac, marţi, 22 de percheziții, în județele Bihor, Mehedinți, Vâlcea, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș, într-un dosar de evaziune fiscală.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 2012-2016, o societate comercială cu sediul din județul Olt ar fi înregistrat în evidența contabilă operațiuni nereale constând în achiziții de mobilier urban de la 14 societăți comerciale cu un comportament fiscal „tip fantoma”.


Astfel, societatea s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit și a TVA către bugetul de stat, în sumă de aproximativ 550.000 de lei.

De asemenea, societatea ar fi emis facturi de livrare a bunurilor către 22 de beneficiari din țară, existând suspiciuni că acestea nu ar fi fost livrate în totalitate, deși plățile au fost efectuate.

23 de persoane urmează să fie duse la sediul poliției pentru a fi audiate.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din județele Bihor, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.