Samsung Galaxy S20 vs iPhone 11: cine câștigă bătălia camerelor

Samsung Galaxy S20 vs iPhone 11: cine câștigă bătălia camerelor

0
DISTRIBUIȚI

Samsung S20 și iPhone 11 sunt pe prima treaptă a liniei de vârf oferite de fiecare dintre cei doi producători. Ambele au de convins publicul din multe puncte de vedere. Unul dintre cele mai importante este calitatea fotografiilor și a clipurilor video capturate. Care dintre ele merită banii tăi?

Ambele telefoane sunt echipate cu camere excelente și vei fi pe deplin satisfăcut dacă ai alege oricare dispozitiv. Însă fiecare telefon are funcții care îl fac să exceleze în moduri diferite.

IPhone 11 are două camere foto pe spate, printre care un obiectiv ultra-wide. Acest lucru îți permite să surprinzi confortabil peisaje sau imagini de close-up creative, ce oferă un efect dramatic. Modul de noapte al iPhone 11 luminează și surprinde scene în lumină scăzută, cu detalii care nu erau posibile în generația anterioară.

Un alt upgrade al camerei de pe iPhone 11 este Deep Fusion, care îmbunătățește calitatea fotografiei și optimizează detaliile pentru fotografiile realizate în setări de lumină medie, precum în interiorul unei încăperi. Calitatea video este foarte bună. De fapt, la nivelul presei de specialitate, există consensul că iPhone oferă cele mai bune camere video în telefoanele sale. Pe de altă parte, tot Apple a decis că „slofie” este o funcție pe care oamenii ar folosi-o. Până acum, story-urile din social media n-au afișat clipuri slow motion realizate cu camera frontală.

Galaxy S20 are o configurație de trei camere pe spate, aducând în plus față de iPhone 11 un obiectiv telephoto.


Acest detaliu, împreună cu zoom-ul de 30x, înseamnă că te poți apropia mai mult de obiecte păstrând claritatea imaginii. Pe baza testelor însă, un zoom maxim de 10x este echilibrul perfect între o imagine clară și versatilitate. Găsiți Samsung S20 la emag, verificații și serviciul premium Genius!

Modul de lumină scăzută al Galaxy S20 funcționează, de asemenea, excelent și are o funcție de numărătoare inversă pentru a ști cât timp trebuie să ții telefonul încă pentru a face o fotografie. Un alt instrument, Single Take, îți permite să utilizezi mai multe caracteristici diferite ale camerei în același timp. Trebuie doar să atingi declanșatorul o dată, iar Samsung S20 va captura un videoclip de 10 secunde. De acolo, vei obține o grămadă de fotografii și videoclipuri preselectate, printre care o variantă ultra-wide, o imagine animată live și o imagine inteligentă. Deși este poate prea complex, poate veni la îndemână atunci când nu ai prea mult timp și vrei să obții cât mai mult dintr-un singur scenariu.

Ceea ce face ca Samsung S20 să fie, totuși, diferit față de iPhone 11 este capacitatea sa de a captura videoclipuri în rezoluție 8K. Aceasta este direcția în care se îndreaptă dispozitivele și platformele, cum ar fi televizoarele și YouTube. Reține că fișierele video 8K sunt extrem de mari. Un videoclip de un minut va ocupa aproximativ 600 MB de stocare.

Verdict:

Ambele telefoane fotografiază foarte bine în toate tipurile de setări. Dar ce telefon ți se potrivește cel mai bine depinde de ce fel de fotograf ești. Dacă vrei fotografiezi și să filmezi la calitate foarte bună, fără să îți bați prea mult capul grozave, iPhone 11 ar trebuie să fie alegerea ta. Dar, dacă vrei un smartphone care să îți ofere mai multă flexibilitate și rezoluție video 8K, Samsung Galaxy S20 te va încânta la fiecare utilizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.