ANAF anunță o nouă facilitate în Sistemul Privat Virtual: Plata în numele...

ANAF anunță o nouă facilitate în Sistemul Privat Virtual: Plata în numele altei persoane

0
DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că au fost dezvoltate noi facilități în Sistemul Privat Virtual, astfel că titularii conturilor pot plăti impozite sau contribuții în numele oricărei alte persoane fizice.

„În noul meniu disponibil în serviciul SPV, pentru accesarea acestei facilități, se selectează opțiunea Plată obligații fiscale PF și apoi În numele altei persoane, se optează pentru plata obligațiilor fiscale declarate prin declarația unică (impozit pe venit, contribuții de asigurări sociale de sănătate/ contribuții de asigurări sociale).


Apoi se completează codul numeric personal/ numărul de identificare fiscală al persoanei pentru care se face plata, precum și suma care se dorește a fi achitată, după care plata poate fi efectuată”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Această facilitate este disponibilă numai în serviciul SPV, momentan nefiind posibilă o astfel de plată prin intermediul site-ului ghiseul.ro.

Totodată, ANAF anunță că prin contul SPV contribuabilii persoane fizice pot genera două noi rapoarte:

1. Istoric declarații = Declarații depuse de persoană fizică în formă electronică (până acum era disponibil acest istoric doar pentru persoane juridice)

2. C168 = Duplicat Cerere de înregistrare a contractelor de locațiune.

Conform ANAF, în perioada următoare se are în vedere implementarea plății prin SPV și interconectarea cu ghiseul.ro a unor categorii de obligații fiscale pentru persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.