Gabriel Cherlia, solistul formației Persona: „Un concert trebuie să fie o călătorie...

Gabriel Cherlia, solistul formației Persona: „Un concert trebuie să fie o călătorie sonică și sperăm ca oamenii să urce cu noi la bord“

0
DISTRIBUIȚI

De-a lungul ultimelor decenii muzica timișoreană a avut parte de o serie de nume care au reușit să facă valuri în rândul melomanilor autohtoni, una din formațiile care a intrat în radar-ul celor care apreciează această artă find fără îndoială Persona.

Înființată în 2003, cu numele inspirat de filmul omonim al regizorului suedez Ingmar Bergman, trupa a atras atenția încă de la început cu piese ca „Home in the Arms”, „Computer Breakdown”, „Ride on Love Street” sau „Momentary Lack of Passion”, și a editat albumul de debut „Suburbia Afterlife” în 2010. Primul single extras de aici, „Head on the Door”, a fost difuzat în heavy rotation de radiourile nationale şi a cucerit prima poziție a topului de la Radio Guerilla. Pe lângă recitaluri susținute prin diverse cluburi, Persona a apărut la principalele festivaluri din Romania și a „ieșit“ și în celebrul club A38 din Budapesta și la câteva evenimente din Germania.

Muzica celor de la Persona este una de influenţă eminamente britanică, însă nu poate fi strict încadrată într-un gen anume. Background-ul şi influenţele muzicale ale membrilor trupei, rafinate de experienţa şi maturitatea artistică, se împletesc armonios și conferă acel „ceva“ care diferențiează originalitatea de banalitate. Cu cinci ani în urmă, membrii trupei Persona au dispărut din peisaj anunțând că trupa „s-a spart“, dar trei ani mai târziu, în 2018 a avut loc un comeback al muzicienilor cu ocazia Revolution Festival. A fost un moment cât se poate de inspirat căci sound-ul etalat de Gabi Cherlia „Gaben“ (voce, chitară), Coco (bass), Horațiu (tobe), Vlad (sintetizatoare, keyboard, chitară acustică) și DJ Mack (turntables, FX) este unul cât se poate de aparte.

După o perioadă în care membrii formației s-au concentrat mai mult pe realizarea unui nou album discografic, Persona revine în fața publicului cu ocazia Flight Festival, care va avea loc la începutul lunii septembrie în Timișoara, iar înaintea acestei apariții am realizat un interviu cu solistul trupei, Gabi Cherlia „Gaben“.

– La începutul anului, în ianuarie 2020 ați susținut un concert la Timișoara, unde ați cântat și câteva piese ce se vor regăși pe mult-așteptatul album cu numărul doi din istoria formației.


Cum v-ați simțit la acel concert și cum ați simțit reacția publicului?

– Concertul pe care l-am susținut în Publik, la Timișoara, a fost unul intim, organizat de prieteni pentru prieteni și nu poți da greș cu ingredientele astea. Ne-a permis să experimentăm piese noi, iar publicul a fost grozav și generos. Privind înapoi, pare că totul se întâmpla într-un alt timp, pe altă lume. Atâtea lucruri nu mai sunt la fel, acum.

– Cum a trecut complicata perioada de pandemie pentru voi? Ați fost creativi? Ce s-a schimbat în sânul formației Persona în acest răstimp?

– Faptul că nu ne mai puteam întâlni la sală, la studio, a venit ca un șoc, pentru că lucram intens la piesele de pe noul album. Ai spune că să-ți iei instrumentele acasă e un lucru bun pentru creativitate, dar nu e neapărat așa. Noi lucrăm cel mai bine când suntem împreună. Incertitudinea și teama nu te fac să scrii 20 de piese, din păcate. Inspirația vine și din oameni, din contact și chiar asta ne lipsea. Nimeni nu mai e la fel, dar avem din nou speranță și fiecare oportunitate o vom primi cu 100% entuziasm. E un restart pentru toată lumea.

– Veți susține un concert la începutul lunii septembrie la Flight Festival. Cu ce noutăți veniți la acest eveniment?

– Flight Festival este cea mai bună veste după mult timp. Ne e foame de muzică, de oameni, de o fărâmă de libertate, cum o fi ea. Cred că am reușit să rafinăm sunetul trupei, să fim mai inchegati, dar și mai liberi în exprimare, în același timp. Un concert Persona trebuie să fie o călătorie sonică și sperăm că oamenii să urce cu noi la bord. Line-up-ul festivalului este destul de eclectic și suntem convinși că vor fi mulți cei care ne vor ascultă live pentru prima oară. De-abia așteptăm să îi întâlnim, să uităm de toate, desigur… în siguranță.

– Ce planuri ați avut pentru 2020 și cum s-au schimbat ele din cauza pandemiei?

– Cea mai mare dorința a noastră era să producem albumul anul acesta, planul nu s-a schimbat. Din păcate, nici pandemia nu a trecut și sigur vor fi întârzieri. Am câștigat însă în entuziasm și chef de viață și sper că muzică noastră va avea și ea de câștigat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.