Horia Bugarin: ”Dumbrăviţa să fie împărţită în cvartale, administraţia să elibereze PUZ-uri...

Horia Bugarin: ”Dumbrăviţa să fie împărţită în cvartale, administraţia să elibereze PUZ-uri care să meargă în detaliu”. De ce a picat alianța dreptei propusă de liberalul Drăgoi

0
DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Horia Bugarin a discutat, în studiourile on.set, la emisiunea PRESSALERT LIVE, despre problemele Dumbrăviţei şi soluţiile pe care le vede implementate dacă va ajunge primar. O variantă prezentată de candidatul USR-PLUS pentru ca localitatea periurbană să fie mai bine administrată până la cele mai mici detalii e cea de împărţire a comunei în cvartale.

Horia Bugarin a exemplificat eşecul administraţiei actuale referindu-se inclusiv la recenta furtună care a provocat inundaţii pe unele străzi din Dumbrăviţa. „Eu stau de 15 ani in Dumbrăviţa, o furtună ca cea de acum câteva seri nu-mi amintesc, mi-a scos un copac din rădăcini, clar că ce s-a întâmplat duminică seara e excepţional. La fel de adevărat că la fel ca multe lucruri, s-au făcut fără un plan, fără a lucra cu specialişti. Chiar pe un grup de socializare aveam peste zece specialişti în hidrologie care dădeau soluţii care mai de care, care se putea aplica şi nu s-ar fi ajuns la situaţia în care s-a ajuns… Canalizarea nu este suficient dezvoltată şi nu e acordată cu numărul de locuitori… E copy paste în multe zone, infrastructura de transport e proastă, transportul alternativ nu există. Cred că într-o primă fază trebuie analizate din interior, văzut ce se poate face lucrând cu nişte specialişti din domeniul respectiv. Meteahna e că cine conduce le ştie pe toate, el ştie şi infrastructură, ştie ce înseamnă şi staţia de epurare, canalizare, infrastructura de internet ş.a.m.d. Nu cred în acest model de primar sau administraţie a unei localităţi. Şefii de departament cu care am lucrat se pricepeau mult mai bine ca mine în departamentele pe care le conduceau”, a explicat Horia Bugarin.

Candidatul USR-PLUS a adăugat că a lucrat la campania lui Dominic Fritz tot în beneficiul Dumbrăviţei: „Dumbrăviţa trebuie să devină Dumbrăviţa, să se schimbe din dormitorul Timişoarei zona metropolitană e importantă, de aceea am lucrat foarte aproape cu domnul Dominic Fritz la campania dumnealui. Unul din punctele importante e dezvoltarea Timişoarei ca metropolă, Dumbrăviţa fiind aproape de Timişoara”. Bugarin a identificat mai multe probleme mari de rezolvat în comuna periurbană: „Infrastructura rutieră, lipsa unui transport alternativ, apa care acum se pare că se va rezolva – presiunea şi calitatea apei, infrastructura de zonă metropolitană – Dumbrăviţa e ruptă, căile de acces sunt gâtuite, nu există alternative şi nu există suficient spaţiu verde în Dumbrăviţa şi zonă de infrastructură educațională suficientă”.

„Planul Urbanistic General e trimis spre aprobare de aproximativ doi ani și jumătate, au fost inadvertenţe, probabil imediat după alegeri va fi aprobat.


E un prim pas, teoretic ar trebui să avem lucruri bine puse la punct. De acum încolo ceea ce eu cred că se poate face în zona asta. Administraţia poate organiza concursuri cu companii specializate în zona de urbanism, să pornească concurs ca Dumbrăviţa să fie împărţită în cvartale, administraţia să elibereze PUZ-uri care să meargă în detaliu... Haosul care există, blocuri lângă case, nasc tensiuni, nemulţumiri ale locuitorilor. Lucrurile se vor face transparent, va fi un concurs organizat şi comunicat, rezultate vor fi prezentat public şi vom şti care este planul de dezvoltare pe bune al Dumbrăviţei”, a mai spus Horia Bugarin. Acesta îi acordă Dumbrăviţie „notă de trecere” la capitolul calitatea vieţii „în ciuda faptului că locuitorii comunei au venituri medii şi peste medii”.

Antreprenorul a fost chestionat şi pe marginea propunerii făcute de candidatul PNL, Sorin Drăgoi, care a perturbat chiar conferinţa sa de lansare şi care dorea „unificarea dreptei în spatele unui candidat comun care să învingă PSD-ul în Dumbrăviţa”. „A fost acea discuţie, ulterior am mai avut o discuţie în care punctul de vedere al alianţei şi al meu personal a rămas acelaşi. Cred că orice discuţie de tipul acesta ar fi trebuit să se poarte cu mult timp înainte”, a conchis Horia Bugarin.

Useristul a dat de înţeles că mai mult decât adversarii politici se teme practic de efectul coronavirusului la următoarele alegeri: „Mi-e teamă de o demobilizare a oamenilor, trăim într-un context foarte interesant din punct de vedere al sănătăţii. Nu ne-am mai întâlnit cu aşa ceva. Nimeni nu ştie cum va fi şi cum vor evolua în România. Faptul că sunt într-un singur tur. Este această pandemie prezentă, face ca oamenii să fie mai temători”.

Horia Bugarin nu a dorit să-şi atace contracandidaţii, totuşi crede că ceea ce s-a întâmplat la furtuna de duminică seara e relevant în ceea ce-l priveşte pe actualul primar Victor Malac, cât despre Sorin Drăgoi (candidatul PNL), acesta a spus că îl cunoaşte „destul de puţin, au spus destule despre el alte persoane care sunt mai în temă”. Useristul a precizat că nici nu s-a gândit la varianta ca Drăgoi să devină viceprimar şi admite că îi va fi imposibil să creeze o majoritate fără alianţe în consiliul local, pe care o vede în schimb realizată „cu toţi consilierii locali de bună credinţă care vor să facă şi au făcut ceva pentru Dumbrăviţa!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.