ASU Politehnica s-a impus în derby-ul cu Ripensia. Golurile imbatabililor alb-violeţi au...

ASU Politehnica s-a impus în derby-ul cu Ripensia. Golurile imbatabililor alb-violeţi au venit de la punctul cu var

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieşi / Politehnica

ASU Politehnica şi-a continuat parcursul de invidiat în acest sezon al Ligii 2, cu o nouă victorie pe teren propriu. Primul succes pe „Ştiinţa” din noua ediţie de campionat a venit în derby-ul local cu Ripensia, scor 2-0. În ciuda mai multor ocazii, elevii lui Octavian Benga s-au impus în cele din urmă prin două execuţii de la 11 metri.

Gazdele de azi au cerut un penalty încă din minutul 2, dar arbitrul a considerat că se impune doar „indirectă”. La faza următoare Ripensia a fost periculoasă la o fază fixă, dar Rogac a trimis imprecis din câţiva metri. A urmat o dominare sterilă a alb-violeţilor, cu mai multe cornere fără rezultat, dar vremea tot mai ploioasă a făcut ca jucătorii lui Benga să fie mai insistenţi. Ocazii mari au avut Mera (min. 23) şi Manea (42). Ultimul a fost blocat de Păduraru, mingea a sărit în centrul careului la Pamfile, dar fundaşul stânga nu a găsit soluţia potrivită cu un adversar în faţă şi poarta părăsită de goalkeeper.

La reluare însă lucrurile s-au aşezat pentru ASU Poli după un henţ comis de Sokovic în propriul careu în urma unui corner. Minutul 47 a fost ocazia că Axente să spargă gheaţa în noul sezon din penalty, deşi Păduraru s-a dus pe minge, în stânga sa. Peste alte zece minute s-a acordat iarăşi 11 metri. De această dată la Mera, busculat de acelaşi portar, după ce a trimis cu capul pe lângă acesta. Axente a fost omul trimis să bată de Benga, dar „Nouarul” l-a lăsat pe mai tânărul Alex Popescu să se bucure de prima reuşită alb-violetă iar nr. 11 de la gazde nu a dezamăgit, cu o execuţie la cealaltă bară. Minutul 65 putea aduce reducerea din handicap, însă Sokovic nu şi-a spălat păcatele şi ASU Poli a controlat finalul.

11 puncte în cinci partide şi un loc 1, măcar temporar, deţinut de alb-violeţi. De partea cealaltă „Ripi” riscă să se afunde, cu doar trei puncte din 12 posibile în noua ediţie a B-ului.

Politehnica Timișoara: Borbei – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Codrea, Coadă (90, Ignea) – Munteanu (90, D. Andrei), Al. Popescu (69, Plazonja), Manea (81, Ivanovici) – Axente (81, B. Vasile). Pe bancă: Fișteag – R. Toader, D. Radu. Antrenor: Octavian Benga

Ripensia Timișoara: Păduraru – V.


Macrițchii, Rogac, Ad. Neacșu, An. Macrițchii (69, Maric) – T. Călin, Coulibaly – Al. Popovici (cpt., 46, M. Ene), Neagu (78, Tudorache), Vasluian (69, Urvanțev) – Sokovic (69, Golda). Pe bancă: Șt. Dobre – Sturzu, Burdeț, Țieranu, M. Ene. Antrenor: Cosmin Petruescu

Octavian Benga: „Am controlat jocul total”

Antrenorul lui ASU Poli nu s-a ferit de cuvinte mari după succesul de orgoliu pe plan timişorean. „A fost un meci important pentru noi. Ca să fiu sincer a fost cel mai greu meci de când a început campionatul pentru mine, dintr-un anumit motiv, pentru că e un derby local. A fost o presiune normală pe mine, ştiam cât de mult îşi doresc fanii noştri să câştige acest meci. Mi-am dorit foarte mult să câştigăm acest joc în primul rând pentru ei. Pentru ei am făcut acest lucru şi am dat totul pe teren. Consider că în câmp ostilităţile au fost conduse de noi de la începutul meciului până la final. Am controlat jocul total din punctul meu de vedere. Am un respect pentru tot ce înseamnă Ripensia, de la patron şi până la suporteri sau de la antrenorul Cosmin Petruescu şi până la jucătorii lor. Dar trebuie să recunoaştem că azi a fost vizibil că Politehnica Timişoara a fost echipa mai bună din toate punctele de vedere. Am avut o posesie bună, am fost mai agresivi ca ei. Am câştigat duelurile. Am avut ocazii foarte multe, puteam înscrie mai multe goluri. Nu-mi amintesc ca cei de la Ripensia să ne fi pus în dificultate în vreun anumit moment al jocului. Mă bucură enorm această victorie. Îmi felicit jucătorii pentru că au fost bravi. A fost o săptămână grea, cu accidentări. O săptămână dificilă şi trebuie să fim felicitaţi, atât staff-ul meu, cât şi jucătorii”, a declarat Octavian Benga.

La timişoreni au debutat Doru Andrei şi Petre Ivanovici, cea mai proaspătă achiziţie. În timp ce Sergiu Popovici, Jurj şi Vidrăsan au fost indisponibil din motive medicale.

Cosmin Petruescu a acceptat eşecul

De partea cealaltă, „principalul” Ripensiei a admis că fosta sa echipă a meritat punctele. „E o victorie meritată a Politehnicii, chiar dacă nu ne face plăcere să recunoaştem. Au fost echipa mai matură, mai prezentă în joc, chiar dacă au înscris de două ori, din două lovituri de la 11 metri, consider că victoria este meritată de partea lor. Din păcate pentru noi, abia la 2-0 şi în minutul 65 am reuşit să ne apropiem şi să jucăm cât de cât ceea ce îmi doresc eu de la această echipă. Nu am reuşit să facem jocul de posesie dori, ştiam exact ceea ce joacă Politehnica. O echipă matură, care atunci cândare ocazia, te taxează, şi cred eu că plusul de experienţă a făcut diferenţa în partida de astăzi… Pe atac poziţional, nu ştiu, poate au avut un plus de posesie în prima repriză, dar nu consider că au avut foarte multe situaţii de a marca. Din păcate am fost naivi la fazele fixe. Faze fixe pe care le-am repetat şi la ultimul antrenament, dar o greşeală de plasament, de poziţionare, a făcut diferenţa”, a spus Cosmin Petruescu.

Pentru Politehnica urmează o deplasare dificilă, la Miercurea Ciuc, în timp ce ripensiştii primesc vizita Gloriei Buzău, un alt oponent greu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.