Dominic Fritz, la PRESSALERT LIVE: „Nicolae Robu va fi istorie în 28...

Dominic Fritz, la PRESSALERT LIVE: „Nicolae Robu va fi istorie în 28 septembrie”

10
DISTRIBUIȚI

Candidatul USR-PLUS este tot mai convins că îl poate învinge pe Nicolae Robu la următoarele alegeri pentru Primăria Timişoara. Dominic Fritz l-a atacat la PREESALERT LIVE pe mai multe teme pe actualul edil-şef, inclusiv pe cea a creşelor, subiect care i-a şi provocat o reacție nervoasă în public.

Dominic Fritz a fost chestionat în legătură cu ce va face dacă va ajunge în scaunul de primar cu legăturile mai mult decât dubioase din cadrul instituţiei. „Nicolae Robu va fi istorie în 28 septembrie şi înfluenţa lui va dispărea. Iar despre cum o să rezolvăm resursele umane, nu vreau să intru în detalii specifice. Eu am intrat în această cursă pentru că vreau să obţin alte rezultate pentru cetăţenii Timişoarei. Dacă copiezi stilul politic al lui Nicolae Robu şi lucrezi cu oamenii puşi de el strict din motive politice, e clar că nu pot obţine alte rezultate…”, a declarat Dominic Fritz.

Candidatul USR-PLUS e categoric în ceea ce priveşte situaţia şefului Poliţiei Locale Timişoara (Dorel Cojan) şi nu numai: „Interimatul la Poliţia Locală va lua sfârşit, asta cu siguranţă! Pur şi simplu nu este etic să ţii un om şase ani de zile. Nu aşa a fost gândită legea care permite acest interimat. Arată tocmai că primarul vrea să se folosească de Poliţia Locală în scopuri politice, ceea ce nu este menirea poliţiei locale. Foarte multă lume mă întreabă de poliţia locală şi prezenţa ei în cartiere”.

„Cu tot respectul pentru dl. Robu, Nicolae Robu a fost în 2012 candidatul sistemului, al PSD-PNL, tocmai cele două partide care au construit acest sistem corupt. Cine ar fi crezut, că el fiind candidatul sistemului, el e acum inocentul care poate să reformeze sistemul, dacă cineva a crezut asta e un pic naiv. Noi venim din afara sistemului şi avem o voinţă foarte clară şi asumată. Asta e diferenţa dintre Nicolae Robu şi mine”, a mai spus Fritz.

„Eu cred că oamenii trebuie să înţeleagă că toate problemele cu care se confruntă timişorenii, neajunsurile, unde administraţia nu doar că nu rezolvă o problemă, chiar o creează. Toate acestea nu se întâmplă pur şi simplu. Sunt rezultatele unui sistem în care competenţa şi pilele primează asupra principiului competiţiei corecte şi competenţei. Noi vom opri această practică. Nu voi pune nicio domnişoară, iubită a cuiva, …vor fi concursuri, aşa cum e normal în orice administraţie normală. Vom pune oameni competenţi care să livreze rezultate corecte pentru timişoreni. De exemplu atragerea de fonduri europene pentru creşe noi şi locuri în creşe…”, a răspuns candidatul USR-PLUS în legătură cu faptul că fosta şefa Serviciului Creșe din cadrul Primăriei Timișoara are legături cu personaje din lumea interlopă.

Dominic Fritz a comentat şi izbucnirea nervoasă a primarului înregistrată în cartierul Plopi: „Două lucruri sunt foarte interesante.


În primul rând domnul Robu refuză o dezbatere cu mine, cu argumentul că el are dezbateri direct cu cetăţenii în fiecare zi. Doar că acest exemplu a arătat, în care o doamnă a întrebat: Ce a făcut pentru locurile din creşe!? Pentru că într-adevăr, cred că foarte puţin, cred că 1 din 7 a primit un loc în creşă acum. Şi a răspuns cu un mare scandal: Lăsaţi-mă în pace; şi cu această faimoasă frază – mergeţi la USR! Eu mă întreb, deci stați un pic, nu dezbate cu mine că vorbeşte cu cetăţenii, dar când e confruntat cu o întrebare critică nu suportă nici asta. Vedem efectiv rezultatul unei mentalităţi, un cult organizaţional în primărie, în care timp de opt ani de zile, nimeni nu a îndrăznit să-l contrazică pe Nicolae Robu. Şi din ce în ce mai mult a făcut un război împotriva presei, a încercat să ignore presa şi întrebările presei, apoi a încercat să ignore că există o opoziţie – USR, acum încearcă să ignore cetăţenii care au întrebări critice şi acesta e un punct periculos pentru dezvoltarea unui oraş. Apoi, interesant e că a trimis această doamnă la USR, probabil subconştient ştie şi Nicolae Robu, că cei care vor cu adevărat să facă locuri în creşe şi grădiniţe sunt la USR. Şi că există un spirit democratic în USR, de aceea subliniez ce a spus domnul Robu: Mergeţi la USR!”.

„Foarte mulţi din PNL vor ca Nicolae Robu să piardă”

Dominic Fritz subliniază că pentru Nicolae Robu sunt destule lovituri şi din propriul partid. „Nu am avut o discuţie cu nimeni despre acest tandem (Dominic Fritz, la Primăria Timișoara, liberalul Alin Nica la Consiliul Județean Timiș, n.a.). Cristi Moş e un candidat superior, ar fi un preşedinte CJT care aduce tocmai o voinţă de schimbare a regulilor. Alin Nica face parte din sistemul PNL-ului, chit că-l respect entru ce a făcut la Dudeştii Noi, şi pentru lupta lui cu Nicolae Robu. Dar e un pion al sistemului… În acelaşi timp nu sunt naiv politic, foarte mulţi din PNL vor o perioadă de curăţare şi mă susţin de aceea pe mine, vor ca Nicolae Robu să piardă, e sănătos acest proces de curăţare, invit pe toţi care ţin la valorile liberale, să nu voteze cu un primar liberal, care în toate acţiunile a dovedit că nu ţine nici la partid, nici la valor, ci la propriul orgoliu”, a conchis Fritz.

Candidatul USR-PLUS vede tradivă şi disperată acţiunea actualului primar de a ieşi în prag de alegeri în faţa oamenilor din cartierelor oraşelor: „Ştie că sunt singurul candidat care poate să-l bată… Probabil că după opt ani într-o funcţie în care te înconjori cu oameni care nu au curajul să te contrazică, a pierdut contactul cu cetăţenii şi realitatea din Timişoara. Simte că timişorenii au mai multe ambiţii şi aşteptări… Ştie că nu a realizat nicio treime din promisiunile lui din 2012, din 2016, nici nu încearcă acum să vină cu multe promisiuni. Aţi văzut viziuneal lui: nişte pagini care arată ca-n anii ’80, puse pe net. Asta e oferta lui pentru viitorul Timişoarei. Cred că şi-a atins o limită care nu mai e un răspuns la problemele Timişoarei din viitor…”.

10 COMENTARII

  1. Fritz, neomarxist jegos, marș in Germania! Dacă erai valoare nu erai in România, ai nesimtirea sa acuzi și sa ponegrești fără contenire pe toată lumea. Cu siguranța vei fi doar unul dintre perdanți la primăria timisoara, acest oraș nu merita un primar cu un caracter infect precum al tău! Spune-ne realizările tale, ce echipa de oameni ai condus, unde lucrezi( dacă lucrezi). Din 28 Septembrie ești așteptat la munca, trântor german.

    • felicitari! ai postat mesajul indicat de partid, acuma du-te si ia-ti plata: un kkt proaspat ejectat de ultracinstitul si rob al orasului

    • Tu meriti sa fii impuns in stomac, jeg comunist ce esti. Ce echipa visezi, slobozelule? Ce realizari? El e primar sau robulakele tau incapabil?

    • Ai dreptate, cu o remarcă: nu l-a acuzat de lucrurile grave cum ar fi sifonarea banilor publici, înstrăinarea terenurilor de stat, urbanism blocuri între case nu pe degeaba, schimbarea destinației terenurilor verzi la cererea morților, nu a ținut cont de reclamațiile multor cetățeni etc.

    • Alta poezie nu v-au invatat la TNL?
      Cat despre nesimtire si ponegrire, priveste la Robu ce fel de caracter are.
      Sictir!

  2. Aș dori o explicație clară a motivului pentru care ai fost trimis de șefii tăi în România …
    Sau vrei să ascunzi faptul că te-a trimis cineva aici?

    • Amico, mergi si tu in Oradea sa vezi primar competent. Sa vezi piatra cubica puse de maistru pietrar din Italia, nu de dorel angajat de o firma de partid.

  3. Eu tot nu am inteles care e programul lui politic. Ne spune doar ca Robu e slab si incompetent…dar aia stiam si noi. Zici ca e Firea: nu promite nimic doar arunca cu rahat in concurenta
    Apropo el cu cine a votat acum 4 ani? Dar acum 8 ani? cu PSD sau cu Robu? Ca atunci nu prea erau optiuni

    • Pai nu intelegeti ca nu vreti si nici macar nu va uitati la programul omului. Nici pe CV nu v-ati uitat. Voi doar regurgitati lectia primita.
      Bine ca nu intrebati daca a mancat salam cu soia.
      Sictir!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.