Angajații din HORECA protestează, astăzi, în Piața Operei. Ce acuzații aduc Guvernului

Angajații din HORECA protestează, astăzi, în Piața Operei. Ce acuzații aduc Guvernului

2
DISTRIBUIȚI

Nemulțumiți din cauză că Guvernul a redus capacitatea de funcționare a restaurantelor în interior la 30%, reprezentații HORECA au decis să protesteze, astăzi, în centrul Timișoarei.

„Urmare a crizei datorată pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria HORECA este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 80% față de primele nouă luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 50% dintre operatori. Restricționarea vânzării și a consumului în restaurant, închiderea sectorului organizării de evenimente, a barurilor și cafenelelor, nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii. Prin aceste restricții se aduc doar mari prejudicii industriei ospitalității în ansamblu – hoteluri, restaurante, cafenele, organizări de evenimente. Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin măsuri total disproporționate față de situația reală, astăzi fiind afectați în mod direct de aceste restricții nejustificate 400.000 de angajați, precum și aproximativ 210.000 angajați ai furnizorilor de produse, materii prime și servicii, conform statisticilor naționale. Suntem implicați și afectați: hoteluri, restaurante, cafenele, baruri, locații de evenimente, firme de prestări servicii decorațiuni, muzică, croitorie, make-up, entertainment, furnizori de marfă, utilități, producători locali, servicii de transport, ghizi, agenții de turism.


Vi se pare puțin și neînsemnat? De ce e mai periculos să ai invitați la o masă 20 de persoane, decât a lucra într-o hală de 200 de persoane, timp de 8 ore?”, se întreabă cei din industria ospitalității. Ei acuză autoritățile că i-au supus unor controale repetate.

„De ce această industrie a fost controlată săptămânal, din iunie și până acum, nu s-au constatat riscuri majore, nu există focare majore de infecție în niciun restaurant sau hotel, cum sunt în atâtea companii și instituții publice, și totuși noi suntem singurii sancționați? De ce ni se explică de fiecare dată că ni se face un favor prin a ni se permite să muncim? Noi suntem antreprenorii și contribuabilii care susțin economia locală. Cu noi veți face din Timișoara un oraș turistic sau nu! De aceea PROTESTĂM:

  1. LĂSAȚI-NE SĂ MUNCIM!!!

Opriți discriminarea industriei HORECA!!! Nu există nici o statistică să demonstreze că industria Horeca este cauza principală a creșterilor cazurilor de COVID-19! În lunile de vară în care majoritatea populației a beneficiat de vacanță și în special de serviciile HORECA , numărul de cazuri a rămas CONSTANT!!! După începerea școlilor, revenirea la locurile de muncă și ALEGERILE LOCALE , numărul cazurilor de COVID-19 a explodat!!!

  1. Solicităm ca industria Horeca să fie oprită doar dacă toate celelalte sectoare ale industriei vor fi oprite. Limita de 1,5 sau 3 la mie nu se aplică în alte sectoare de industrie, solicităm sa nu se aplice nici industriei Horeca.
  2. Solicităm anularea impozitului specific și a impozitului pe venit pentru Horeca, în anul în curs și anul viitor.
  3. Solicităm același program de lucru, aceleași condiții de restricții sau orar, cu respectarea normelor de siguranță, pentru restaurante, locații de evenimente, baruri sau cafenele, pe întreaga perioadă a stării de alertă.
  4. Solicităm anularea impozitelor locale pentru clădirile și terenurile active în domeniul Horeca.

Nu distrugeți antreprenoriatul local și comunitatea. Trebuie să trăim cu acest virus și să câștigăm războiul supraviețuirii! Doar să ne respectăm și să nu mai fim mințiți! Fiți alături de noi vineri, ora 17.00, Piața Victoriei ( Operei)!”, este mesajul transmis printr-un comunicat de presă de Asociația Patronală HORETIM.

 

2 COMENTARII

  1. Horeca nu este o „industrie” importanta ! Dar este una care poate propaga virusul foarte usor pentru ca sute si mii de oameni trec prin ea nu ca la o fabrica 100 de angajati TOT ACEIASI ! Ce dracu nu pricepeti ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.