ASU Politehnica a recuperat, dar a şi pierdut noi jucători pentru duelul...

ASU Politehnica a recuperat, dar a şi pierdut noi jucători pentru duelul restant cu Dunărea Călăraşi

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Joszi

Alb-violeţii dispută mâine, după aproape trei săptămâni de la programarea iniţială, meciul extrem de dificil cu Dunărea Călăraşi de pe teren propriu. ASU Politehnica şi-a scăzut numărul indisponibilităţilor, dar a avut un nou jucător testat pozitiv la începutul acestei săptămâni. Din fericire fotbalistul în cauză nu a luat contact cu restul colegilor.

“Întâlnim o echipă bună, fostă divizionară A, care are obiectiv promovarea. Au un buget foarte mare, sunt susţinuţi şi de autorităţile locale. E o echipă care are în componenţă mulţi jucători care au jucat în A, Bud, Vali Alexandru, Zaluschi, pe care-l ştim foarte bine, e timişorean, plus alţi jucători care au calitatea foarte bună, gen Alami sau Cârstocea, care a jucat pentru ACS Poli, jucători pe care îi cunosc foarte bine. E o echipă bună, cu un antrenor foarte bun, cu experienţă în Liga I şi a II-a. Va fi un meci dificil, nu putem da un pronostic, pentru că întâlnim o echipă bună, cu calitate, şi o echipă matură. Cred că meciul va fi unul echilibrat, ambele echipe ne dorim victoria. Dorim să rămânem cât mai sus, în primele şase sau cât mai aproape de FC Universitatea Craiova, care are un parcurs foarte bun”, a declarat Octavian Benga, „principalul” alb-violeţilor.

Partida trebuia să se dispute iniţial vineri, 9 octombrie, pe „Dan Păltinişanu”, fiind televizată, dar din cauza cazurilor Covid, 7 apărute mai întâi atunci în tabăra viola, jocul a fost amânat. “Este un meci care a fost amânat din cauza problemelor legate de Covid, nu cred că acest meci este decisiv pentru a ne face o imagine asupra echipei noastre, dacă este sau nu pregătită pentru intrarea în play-off.


Am repetat-o în mai multe rânduri. Luăm fiecare meci ca pe o finală, nu ne gândim la următoarele. Dăm totul în meciul care urmează, îl pregătim în amănunt şi încercăm să obţinem maximum din el. Pe parcurs, ca o observaţie, cred că în iarnă, în decembrie, după ce se va termina prima parte a campionatului, putem trege nişte concluzii. Pentru că fotbalul s-a schimbat, datorită acestei pandemii, şi trebuie să antrenăm în mod diferit, nu doar eu, toţi antrenorii au fost înfluenţaţi de aceste aspecte şi rezultatele nu pot fi controlate pe viitor. În iarnă vom trage o concluzie dacă Politehnica e pregătită de play-off sau, dacă nu, de ce nu, poate fi pregătită pentru mai mult sau să-şi dorească mai mult. E cert că în acele momente vom şti ce avem de făcut”, a mai spus Benga cu referire la „examenul” de mâine.

ASU Poli a efectuat ieri testarea devenită deja obişnuinţă, pentru depistarea coronavirusului. Nici de această dată alb-violeţii nu au fost scutiţi de probleme. Pe lângă Alexandru Popescu, jucător care era în carantină, un fotbalist accidentat a fost detectat pozitiv şi intră în izolare. Cel din urmă nu a avut contact cu colegii în ultima perioadă, aşa că de această dată nu au fost identificaţi contacţi direct în cadrul lotului. „Avem probleme cu unii jucători, unii nu sunt încă apţi, aici mă refer la Popescu, e încă testat pozitiv, sperăm ca şi el să revină cât mai repede în cadrul lotului. Câteva accidentări minore după această perioadă cu meciuri din trei în trei zile ar fi Axente, simte o durere pe inghinal, ar fi şi alţii, dar probabil astăzi ne vom edifica asupra celor care sunt apţi şi vor intra mâine la jocul cu Dunărea Călăraşi. Dar repet, tot timpul am ştiut să ieşim din situaţii dificile. Dovadă sunt şi rezultatele, tot timpul am avut multe probleme şi am ştiut să ne organizăm indiferent care au fost acestea, sperăm să ieşim mâine bine, probabil o să arătăm mai bine ca la meciul cu Slatina din punct de vedere fizic. Au revenit şi jucătorii care au stat două săptămâni. Şi, de la zi la zi, potenţa lor fizică e în creştere”, a punctat antrenorul Politehnicii.

La meciul cu Dunărea alb-violeţii vor putea miza şi pe Ivanovici, care şi-a ispăşit cu Slatina etapa de suspendare după eliminarea pentru cumul de „galbene” din Cupa României. Jocul cu echipa pregătită de Cristian Pustai se va disputa mâine, pe arena „Ştiinţa”, de la ora 15.00, şi va fi transmis în format live video pe pagina de Youtube a clubului timişorean. ASU Poli ocupa locul 4, cu 17 puncte din opt partide înaintea acestui meci care contează pentru etapa a 7-a, în timp ce Dunărea are 13 puncte obţinute din doar şapte partide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.