Formația RockING a lansat videoclipul „100 de ani”, dedicat centenarului Universității Politehnica...

Formația RockING a lansat videoclipul „100 de ani”, dedicat centenarului Universității Politehnica din Timișoara FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1140863940">

Cu prilejul manifestărilor inițiate pentru sărbătorirea împlinirii a 100 de ani de existență a Politehnicii Timișoara s-a lansat videoclipul formației RockING – „100 de ani”, realizat de Ovidiu Novac. Compoziția lansată cu această ocazie îi aparține lui Călin Pop, textul a fost „nășit“ de Robert Șerban cu adăugiri de Octavian „Vita“ Horvath iar ideea organizării unui concert și a imnului special pentru această ocazie i-a aparținut realizatorului de emisiuni Bogdan Puriș (Radio Timișoara).

Formația RockING este alcătuită din Mircea Baniciu, Călin Pop, Tiberiu Bako, Valentin Potra,  Teodor Pop și invitatul Octavian „Vita” Horvath, iar miercuri 11 noiembrie de la ora 20 melomanii din întreaga țară și nu numai vor putea urmări online un concert inedit în care binecunoscuții muzicieni din acest super – proiect vor interpreta alături de piesa compusă special pentru această ocazie și câteva melodii din repertoriul unor trupe autohtone într-o manieră inedită, după cum ne asigură organizatorii.

Cu ocazia acestei aniversări în holul Bibliotecii Universitățîi Politehnica Timișoara, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului de desen și fotografie „Politehnica prin ochii mei”, o competiție dedicată elevilor, studenților, cadrelor didactice și absolvenților UPT, desfășurată pe două secțiuni – desen și fotografie, dotată cu premii totale în valoare de 10.000 de lei. Manifestările legate de acest eveniment au inclus și lansarea unei monede din argint cu tema 100 de ani de la inființarea Universității Politehnica Timișoara. Moneda este rotundă, are diametrul de 37 de milimetri și cântărește 31,103 de grame. Aversul monedei prezintă portretul regelui Ferdinand I, un citat al acestuia: „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însă! – inscripția în arc de cerc România, anul de emisiune, valoarea nominală și stema României. Reversul monedei redă imaginea clădirii primului pavilion al Școlii Politehnice din Timișoara, inaugurat în prezența regelui Ferdinand I și a reginei Maria și inscripțiile „Universitatea Politehnica Timișoara” și „100 de ani”.

Săptămâna aniversară continuă miercuri, 11 noiembrie, de la ora 11.00, când printr-o serie de momente speciale se vor celebra 100 de ani de la semnarea, de către regele Ferdinand, a Decretului de înființare a Școlii Politehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.