Prezența de spirit a unui dispecer de la 112, diferența dintre viață...

Prezența de spirit a unui dispecer de la 112, diferența dintre viață și moarte pentru un bărbat care căzuse într-un canal

0
DISTRIBUIȚI

Prezența de spirit a unui tânăr dispecer al serviciului de urgență 112 a dus la salvarea vieții unui bărbat din Lugoj. ISU Timiș relatează că miercuri seara, aproape de ora 21.00, numărul unic de urgență a fost apelat de o femeie speriată că soțul său, care are probleme psihice, a dispărut de acasă și nu răspunde la telefon.

Apelul a fost preluat de un tânăr plutonier, Vlad Stan, care a încercat să o liniștească pe apelantă și i-a cerut numărul de telefon al soțului dispărut.


În primă fază, după mai multe apeluri, bărbatul a răspuns la telefon spunând, aparent calm și lucid, că este acasă, în pat. Confirmând, însă, cu soția acestuia, că într-adevăr bărbatul nu se află în casă

„Apelând din nou victima, bărbatul a răspuns la telefon, însă de această dată era confuz, speriat și nu știa unde se află. Vlad a încercat să-l liniștească, în același timp, acesta s-a concentrat pe sunetele din fundal și și-a dat seama că prin apropierea victimei a trecut un tren și lătra un câine. Contactând rapid soția victimei, Vlad a aflat că în apropierea casei lor se află o cale ferată. Acesta a îndrumat-o telefonic pe doamnă să meargă pe lângă calea ferată în direcția din care se aude un câine lătrând. Aceasta s-a deplasat în grabă in direcția indicată și și-a găsit soțul căzut într-un canal. Colegul nostru a trimis de urgență un echipaj SMURD care a salvat victima și după ce i-au acordat îngrijiri medicale, au transportat-o la spital. Mulțumim Vlad, pentru perspicacitatea și profesionalismul tău care au salvat un om! Suntem mândri de tineri ca tine care fac cinste armei noastre!”, a transmis ISU Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.