Ripensia i-a făcut faţă Astrei doar o repriză. Roş-galbenii, eliminaţi în 16-imile...

Ripensia i-a făcut faţă Astrei doar o repriză. Roş-galbenii, eliminaţi în 16-imile Cupei de ultima clasată din Liga I

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia / Facebook (arhivă)

Ripensia Timişoara a fost eliminată astăzi din Cupa României. Abia ieşiţi din izolare, elevii lui Cosmin Petruescu au fost depăşiţi clar în repriza a doua a duelului din 16-imi cu Astra Giurgiu. Gruparea din Liga I a sprintat spre victorie în partea secundă şi s-a impus cu 5-1, după ce la pauză tabela de pe „Electrica” indica egalitate.

Oaspeţii au deschis scorul rapid la Gara Mică. În minutul 5 Montini a deviat o centrare şi mingea a intrat în poartă la colţul scurt al porţii apărate de Dobre. Timişorenii nu au dezarmat şi au revenit pe tabelă 17 minute mai târziu, când Popovici a reluat din plonjon, Lazar, portar selecţionat la naţională, s-a opus, dar mingea a ajuns doar în faţa lui Sokovic, care nu a iertat din câţiva mertri.

1-1 avea să fie şi scorul pauzei, după o repriză în care „Ripi” a dat o replică bună prim-divizionarei.


Dobre contribuind şi el la păstrarea rezultatului cu două intervenţii foarte bune pe final de repriză. Partea secundă a aparţinut însă total Astrei. Care avea să puncteze în total de încă patru ori. Tot devreme, Răduţ (min. 48) a înscris cu un şut din careu după centrarea ex-utistului Stahl. Apoi Montini a „recidivat”, de această dată după o acţiune personală încheiat cu şut din unghi (61). A urmat 20 de minute mai târziu golul lui Azulay, complet liber în careu, din centrarea ex-bănăţeanului Balaure. Pentru ca, scorul final, să fie stabilit după o eroare şi mai mare. Burdeţ s-a ciocnit de Dobre, care a scăpat mingea şi Valentin Gheorghe a punctat în poarta goală.

Ripensia părăseşte Cupa iar roş-galbenilor pregătiţi de Cosmin Petruescu le rămâne lupta din campionat, acolo unde încep „sarabanda” restanţelor după peioada lungă de „pauză Covid”. Miercuri, 2 decembrie (ora 14), tot pe „Electrica”, soseşte Mioveniul, pentru jocul care contează pentru runda a 12-a a Ligii 2.

Ripensia: Șt. Dobre – Burdeț, Țieranu, Rogac, Fridrich – V. Macrițchii (80, Coulibaly), Al. Neagu (64, Stoi) – T. Călin (72, Urvanțev) – Al. Popovici (cpt.), Sokovic (72, Golda), M. Ene (64, Vl. Tudorache). Pe bancă: Mociu, Păduraru – Lalic, Neacșu. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Astra Giurgiu: D. Lazar – David Bruno, Graovac, C-tin. Dima, Radunovic (cpt.; 82, Riza) – Crepulja (77, Balaure), R. Moise – Stahl (62, Merloi), Răduț, Wuthrich (62, V. Gheorghe) – Montini (62, Azulay). Antrenor: Eugen Neagoe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.