Zeci de percheziții după ce 63 de firme au fost înșelate cu...

Zeci de percheziții după ce 63 de firme au fost înșelate cu peste 5,5 milioane de lei

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii fac miercuri 30 de percheziții la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, în București și în județele Ilfov, Prahova, Galați, Călărași, Teleorman și Arad.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii și procurorii fac 30 de percheziții la domiciliile a 17 persoane bănuite de înșelăciune, respectiv la sediile și punctele de lucru ale unui număr de 10 firme.

Verificările au loc în București și județele Ilfov, Prahova, Galați, Călărași, Teleorman și Arad.

Conform polițiștilor, începând din septembrie 2019, o parte dintre bănuiți ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, grup la care, ulterior, ar fi aderat și alte persoane.

Aceștia ar fi acționat în calitate de reprezentanți a șapte firme din București, în numele cărora ar fi lansat comenzi și ar fi achiziționat diferite mărfuri.


Pentru plata acestora, ar fi fost emise bilete la ordin sau file CEC, deși știau că la termenul scadent nu va exista disponibil în conturile bancare pentru decontare.

Aceștia și-ar fi declinat identități și calități mincinoase (director de vânzări, responsabil de achiziții) și ar fi determinat părțile vătămate „să accepte condiții contractuale pe care nu ar fi avut intenția să le respecte, în scopul obținerii unor foloase materiale injuste”.

Astfel, suspecții ar fi reușit să inducă în eroare, cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare, 63 de firme, prejudiciul cauzat, până la acest moment, fiind de 5.652.159,79 lei.

Foto: Gabriel Brezeanu (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.