Bunătatea nu a fost carantinată. Caravana Lions Timişoara Bastion a ajuns la...

Bunătatea nu a fost carantinată. Caravana Lions Timişoara Bastion a ajuns la zeci de copii sărmani din județ

0
DISTRIBUIȚI
<


p>De șase ani, Caravana de Crăciun a Clubului Lions Timișoara Bastion este unul dintre puţinele momente de zâmbete şi bucurii pentru mai mulți copii defavorizați din județul Timiș. Caravana Lions Timişoara Bastion a parcurs 468 de km pentru a aduce bucurie în sufletele a 57 de copii din 17 familii fără posibilități materiale. Fiecare dintre acești micuți au primit cutii de cadouri pline cu: rechizite, hăinuțe, obiecte de igienă, fructe, sucuri, jucării și multe dulciuri. În plus, pentru fiecare familie voluntarii au pregătit pachete conținând alimente și produse de primă necesitate, ambalate cu grijă în cutii.

„Anul acesta, respectând condițiile de distanțare socială, în locul unui convoi umanitar mare, ne-am împărțit în mai multe mini-convoaie, iar beneficiarii ne-au așteptat cuminți, cu ochii fericiți abia ivindu-se de după măștile prea mari pentru chipurile lor micuțe. Peste două tone de alimente au plecat spre familiile din Biled, Comloșu Mare, Diniaș, Iecea Mare, Jebel, Jimbolia, Liebling, Lugoj, Peciu Nou, Recaș, Sânnicolau Mare, Soca, Stamora Română, Șag și Șemlacu Mare pe lângă restul cadourilor menționate anterior. Scopul caravanei, aflată la a șasea ediție, a fost, ca în fiecare an, de a ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie, la copiii din județul Timiș aflați în situații limită, adevărate triste poveşti de viaţă”, declarat Răzvan Jurca, președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Caravana este organizată în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, iar toți copiii și familiile acestora sunt sub atenta supraveghere a acestei instituții. Mulți dintre acești copii abandonează școala pentru că nu au rechizite și haine adecvate sezonului rece. Unul dintre obiectivele caravanei este de a preîntâmpina abandonul școlar din aceste cauze.

„Mă bucur nespus că în ciuda pandemiei și a tot ce a rezultat din ea am reușit să nu rupem tradiția și să facem Caravana să se întâmple și de data asta. Consider că «tradițiile» sunt cele care țin comunitățile și grupurile împreună. Văzând bucuria pură și nevinovată de pe fețele micuților pe care i-am vizitat sunt extrem de mândru că am făcut o Caravană în pandemie împreună cu colegii mei. Chiar dacă nu am fost cu toții împreună, chiar dacă nu am putut interacționa ca în alți ani cu beneficiarii, chiar dacă această Caravană nu a avut parte de «aventurile» altor ani, obiectivul nostru de a ajuta a fost îndeplinit. Pentru acest lucru le mulțumesc angajaților din cadrul companiei Continental, a ONG-ului GRASP Copenhaga, colegilor Lions, prietenilor, cunoștințelor noastre pentru că au înțeles semnificația momentului și ne-au sprijinit prin donații. Reușim să aducem în case și suflete spiritul Crăciunului și certitudinea că de sărbători acești copii şi familiile lor nu au fost uitați nici în acest an dificil. Mulțumiri speciale merg către angajații de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care an de an, ne sprijină și ne însoțesc în Caravană! Toți putem ajuta. Cel mai simplu mod de a contribui este printr-o donație în bani pe site-ul nostru la adresa http://lionsbastion.ro/donatie.htm”, a mai transmis Răzvan Jurca, președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.