Sociologul Vladimir Ionaș spune că anul viitor ne putem aștepta la ciocniri...

Sociologul Vladimir Ionaș spune că anul viitor ne putem aștepta la ciocniri în stradă. Motivele: criza economică și frustrarea oamenilor

1
DISTRIBUIȚI

Sociologul Vladimir Ionaș a declarat joi seara că după ce va fi numit noul Guvern la începutul lui 2021, vom avea o perioadă de un an, un an și jumătate de liniște cel puțin la nivelul declarațiilor publice.

„Doar partidele de opoziție, AUR și PSD, probabil că vor critica multe dintre măsurile pe care Guvernul le va lua, dar va fi o normalitate. Odată cu apropierea de anul 2024, va începe un război pe față, chiar și declarativ, inclusiv între partidele care compun împreună Guvernul pentru că 2024 este un an cu patru tipuri de alegeri. Președintele Iohannis își termină mandatul și nu mai are dreptul să candideze, deci inclusiv pentru funcția de președinte va fi un război total între toate partidele și cred că în doi ani toată această campanie electorală neoficială pentru anul acela va începe și va fi de foarte lungă durată. Deci, va fi foarte, foarte greu”, a fost de părere sociologul Vladimir Ionaș.

Întrebat dacă anul viitor ar putea exista ciocniri în stradă pe fondul accentuării crizei economice, Ionaș a răspuns: „Da, există o posibilitate foarte mare.


Tensiunea în interiorul societății crește și se vede și din rezultatul pe care AUR l-a obținut. Avem inclusiv reprezentanți în Parlament care vor milita pentru astfel de lucruri în momentul în care Guvernul va lua anumite măsuri. La cât de mare este tensiunea și frustrarea astăzi, din punctul meu de vedere o decizie referitoare la un lock-down destul de dur pentru anumite zone sau pentru toată țara va putea duce la astfel de mișcări. Tocmai lucrul ăsta e oarecum îngrijorător pentru că după un an de comunicare foarte proastă, de lipsă de transparență, am fost aduși aici și mi-e foarte greu să văd cum vor putea autoritățile să treacă peste perioada aceasta dificilă până prin martie, când se va îmbunătăți vremea, se va încălzi. Vom avea un număr de cazuri destul de mare. Cu excepția lock-down-ului sau a carantinării unor zone mai largi, va fi foarte greu să ții sub control ceea ce se întâmplă. Frustrarea și tensiunea sunt la cote foarte mari și putem risca să avem astfel de mișcări de stradă”.

Sociologul Vladimir Ionaș a mai spus în cadrul emisiunii Pressalert LIVE de joi seara că, dacă anul viitor va fi așa cum vorbesc economiștii, unul foarte greu la nivel european și mondial, și vom avea o criză majoră, va fi foarte dificil pentru România pentru că deja avem un număr foarte mare de șomeri și părți ale industriei care sunt la pământ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.