Informare meteo de ploi, lapoviță și ninsoare până sâmbătă. Cod galben de...

Informare meteo de ploi, lapoviță și ninsoare până sâmbătă. Cod galben de viscol în 10 județe

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1624754752">

viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o informare meteo de ploi abundente până sâmbătă, dar şi lapoviță și ninsoare în Oltenia, Muntenia, Transilvania și Moldova. O alertă cod galben va intra în vigoare miercuri, la ora 18.00, și anunță viscol la munte, în 10 județe.

În perioada miercuri ora 14,00 – sâmbătă ora 10.00, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării.

Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova.

La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (6 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1.400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.

Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h.

Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitații mai ales în jumătatea de sud a țării și la munte.

O alertă Cod galben intră în vigoare miercuri la ora 18:00 și expiră joi la ora 10.00, anunțând ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol în Munții Banatului și în Carpații Meridionali.

Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba Vâlcea, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Prahova.

În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1.400 m, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.