Italia înăspreşte din nou restricțiile, după creșterea numărului de cazuri de coronavirus

Italia înăspreşte din nou restricțiile, după creșterea numărului de cazuri de coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

Italia înăspreşte din nou restricțiile pentru combaterea pandemiei din cauza numărului crescut de cazuri, desemnând duminică trei zone drept zone roșii, a declarat sâmbătă ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

În noile zone roșii – Lombardia, Sicilia și provincia autonomă Bolzano – oamenilor li s-a impus să nu iasă din case cu excepția muncii, a cumpărăturilor sau a altor motive urgente, conform agenției DPA.

Cea mai mare parte a Italiei a fost clasificată ca zonă portocalie, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt îndemnați să nu părăsească orașul, iar magazinele – cu excepția supermarketurilor – barurile și restaurantele trebuie să închidă.

Guvernul a înăsprit anterior criteriile pentru clasificarea zonelor.

Noile reguli înseamnă că 70% din sectorul gastronomic italian este închis din nou, potrivit asociației agricole Coldiretti, după ce magazinele au fost lăsate să se redeschidă pentru o scurtă perioadă după sărbători.

Reprezentanții Coldiretti au declarat că restricțiile au afectat puternic întregul sector agricol și alimentar și a cerut subvenții pentru salvarea locurilor de muncă și protejarea economiei.

Regulile mai stricte vin în timp ce autoritățile au înregistrat vineri 16.000 de noi infecții și 477 de decese cauzate de virus.
În ciuda restricțiilor mai dure, muzeele și expozițiile din unele regiuni sunt permise să se deschidă din nou de luni.


În această săptămână, Italia a depășit cifra de 80.000 de morți atribuite Covid-19, de la începutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.