La „Victor Babeș” se face rapelul. Dr. Virgil Musta, după a doua...

La „Victor Babeș” se face rapelul. Dr. Virgil Musta, după a doua doză de vaccin anti-COVID: „Acest vaccin este calea de a opri pandemia”

0
DISTRIBUIȚI

Până în prezent, majoritatea angajaților de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Doctor Victor Babeș” din Timișoara, 865 de persoane, s-au vaccinat anti-covid cu serul produs de Pfizer BioNTech.

Duminică a început administrarea celei de-a doua doze. Rapelul se face la o distanță de 21 de zile.

Medicul Teodora Moisil a precizat, chiar înainte să primească a doua doză de vaccin, că nu a avut parte de reacții adverse nici imediat după administrare și nici în cele trei săptămâni care au urmat. Nu suferă de boli cronice și nici de alergii.

„Așteptăm să se vaccineze și restul populației ca să devenim cumva liberi. Este foarte important pentru noi să ne vedem în continuare de pacienți, și de cei cu covid și de ceilalți, să mergem liniștiți acasă, să reușim să ne odihnim, să reușim să fim împreună. Poate renunțăm și la mască din toamnă. Orice vaccin salvează milioane de vieți”, a declarat doctorul Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase.

Al doilea care a primit rapelul a fost Virgil Musta, șeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş”. Acesta a precizat că după prima doză administrată nu a semnalat reacții adverse. Este alergic la ambrozie, dar a reacționat foarte bine la vaccinul împotriva coronavirusului.

„Este un gest de responsabilitate să te vaccinezi.


Acest vaccin este calea de a opri pandemia și de a ne proteja să nu ne îmbolnăvim. De fapt, este pașaportul nostru pentru libertate. Cei care au recomandare ar trebui să se vaccineze pentru că nu toată lumea are recomandare (gravidele și copiii). Se protejează pe ei, reduc la zero riscul de boală severă și de mortalitate. Încetul cu încetul vom ajunge să ducem o viață normală pentru că în ultimul an am avut o cu totul altă viață decât am fost obișnuiți”, a spus, duminică, dr. Virgil Musta.

La rapel a fost prezent și managerul spitalului, dr. Cristian Oancea, care a spus că după primul vaccin a avut o ușoară durere în braț, care a trecut după 5-6 ore, fără alte efecte adverse, deși este plurialergic la diverse alimente, medicamente și polen.

„Așteptăm să trecem cu bine peste ce va urma. Față în față cu virusul o să stăm toți, depinde dacă trecem prin boală sau prin vaccinare. Vaccinarea este vitală pentru populație și ca nație”, a fost de părere dr. Cristian Oancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.