Stațiunile din Banatul montan, acoperite de zăpadă și gata să primească amatorii...

Stațiunile din Banatul montan, acoperite de zăpadă și gata să primească amatorii de sporturi de iarnă FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1470974194">

Spre bucuria celor care îndrăgesc sporturile de iarnă și peisajele montane hibernale, zăpada a început să se aștearnă de câteva zile, chiar dacă mai târziu decât de obicei, și în Munții Banatului, iar stratul de zăpadă va fi tot mai gros în următoarele zile, căci ninsoarea nu contenește.

Sporturi de iarnă pe Muntele Mic și Semenic

Deși drumul nu este tocmai ușor în condiții de iarnă, atât Muntele Mic cât și Muntele Semenic sunt gata să îi primească pe iubitorii muntelui. Teleskiul Nordica și telescaunul Vâlsanu de pe Muntele Mic au fost deja puse în funcțiune și se poate schia pe cinci pârtii, dintre care două cu telescaun și trei cu instalație de nocturnă. Deși pârtiile au o dificultate medie, pârtia Mâloasa, care are o lungime de peste 12 kilometri, este una dintre cele mai lungi din România iar frumusețea peisajelor sălbatice, cu păduri seculare, îi atrage și pe schiorii dornici de senzații cât mai tari. Tot aici pot fi văzute și alte obiective turistice, cele mai cunoscute fiind schitul și crucea de 25 de metri de pe munte. Și pe Semenic sunt amenajate pârtiile „Goznuța”, Crucea de brazi și Casa Baraj, la Gărâna o pârtie iar la Văliug o pârtie cu telescaun.

Promisiuni pentru următorii ani

Dacă promisiunile oficialităților vor fi respectate, peste doi ani se va putea urca la Semenic cu gondola de la Văliug, iar în următorii ani, va putea fi parcurs traseul de la Timișoara la Reșița în doar o oră, apoi se va putea străbate drumul până la Văliug cu bicicleta electrică, mai departe cu gondola până pe Semenic, iar traseul de coborâre va fi amenajat până la Rudăria. Numeroase amenajări sunt promise și la Muntele Mic, unde se dorește un nou telescaun, un complex hotelier, un aquapark, sală de sport și zonă SPA, toate din fonduri private, ceea ce ar permite ca turismul să poată fi practicat aici în orice moment al anului și ar transforma muntele într-unul din cele mai atractive locuri din Banatul montan.

Surse foto: caon.ro, Facebook / Banatul Montan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.