Ziua Culturii Naționale se sărbătorește cu lansarea filmului documentar „Romanian Chamber Orchestra...

Ziua Culturii Naționale se sărbătorește cu lansarea filmului documentar „Romanian Chamber Orchestra – Împreună pentru muzică”

0
DISTRIBUIȚI

Romanian Chamber Orchestra – un ansamblu unic care unește 21 de muzicieni români, care fac performanță atât în unele dintre cele mai importante orchestra din Europa, cât și în țară – serbează Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie) prin lansarea filmului documentar „Romanian Chamber Orchestra – Împreună pentru muzică”, o producție ce prezintă cel de-al doilea proiect al ansamblului, care a avut loc în luna august a anului 2020.

Filmul documentar este o producție susținută de Asociația Tribul Artistic din Timișoara, care încearcă să surprindă starea de spirit a muzicienilor din Romanian Chamber Orchestra și a dirijorului Cristian Măcelaru în perioada pandemiei, sentimentele care i-au încercat și experiențele avute în noul context global. De asemenea sunt prezentate fragmente din cele două componente educaționale ale proiectului, masterclass-ul de dirijat susținut de Maestrul Cristian Măcelaru și cursurile de măiestrie interpretativă dedicate tinerilor violoniști, violiști și violonceliști români, susținute de: Alexandru Tomescu, Irina Simon-Renes, Alina Lepper, Alexandru-Mihai Bota, Ladislau Cristian Andriș, Olga Mănescu și Octavian Lup.

Pandemia a afectat și afectează în continuare puternic atât cultura, cât și numeroase alte sectoare din societate.


Poveștile pe care le puteți urmări pe parcursul filmului sunt despre viața multora dintre noi și experiențele trăite în ultimele luni. Realizat pe parcursul celui de-al doilea proiect al ansamblului Romanian Chamber Orchestra de producătoarea de filme Diana Iabrașu, documentarul vine să întărească viziunea dirijorului Cristian Măcelaru că „muzica nu este doar un moft, ci este vitală pentru societate”.

Documentarul va fi lansat în mediul online, pe pagina de Facebook a orchestrei, în data de 15 ianuarie, începând cu ora 19:30. Durata filmului documentar este de 60 de minute, acesta beneficiind de subtitrare în limba engleză. Acest „opus 2” vine ca o continuare firească a primului film documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”, care s-a bucurat de un real succes și care poate fi accesat în continuare pe pagina de Facebook a orchestrei.

Romanian Chamber Orchestra este, prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național, un punct de reper pentru cultura românească. Orchestra a fost creată la inițiativa violonistului Alexandru Tomescu și a violistului Ladislau Cristian Andriș, directorii artistici ai acestui ansamblu. Romanian Chamber Orchestra este dirijată de maestrul Cristian Măcelaru, câștigător în 2020 al Premiului Grammy pentru „Cel mai bun album instrumental solo”, unul dintre cei mai importanți dirijori români recunoscuți pe plan mondial, dirijorul principal al Orchestrei Radio din Kölnși, începând toamna anului 2020, directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.