Termocentrala Mintia, oprită în urma protestului minerilor din Valea Jiului. Mii de...

Termocentrala Mintia, oprită în urma protestului minerilor din Valea Jiului. Mii de apartamente din Deva, fără căldură și apă caldă

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Mii de apartamente din Deva au rămas, vineri, fără căldură și apă caldă, după ce Termocentrala Mintia a fost oprită. Potrivit conducerii Complexului Energetic Hunedoara, activitatea termocentralei a fost sistată din cauza „disfuncționalităților apărute în aprovizionarea cu cărbune”.

„Conducerea Complexului Energetic Hunedoara anunță că din cauza disfuncționalităților apărute în aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia, în cursul zilei de astăzi, 19 februarie 2021, s-a oprit furnizarea agentului termic primar, implicit a apei calde de consum și a încălzirii în municipiul Deva”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Primăriei Deva.

În comunicat se precizează că activitatea Termocentralei Mintia va fi reluată în momentul reînceperii activității de extracție a cărbunelui în Valea Jiului.

Vineri, peste 200 de mineri au protestat în fața Minei Lupeni, nemulțumiți de întârzierea salariilor pe luna ianuarie.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit plătite în 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.