Prefectul Zoltan Nemeth și subprefectul Andrei Molnar au depus astăzi jurământul FOTO

Prefectul Zoltan Nemeth și subprefectul Andrei Molnar au depus astăzi jurământul FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-208658169">

Zoltan Nemeth (USR Plus) și Andrei Molnar (UDMR) au fost învestiți astăzi în funcțiile de prefect, respectiv subprefect de Timiș.

„De astăzi s-a revenit la numirea politică a prefecților și subprefecților, încetând astfel o ipocrizie a așa-zisului prefect și subprefect apolitic. Conform legii, odată cu depunerea jurământului am preluat atribuțiile. Funcția de prefect a devenit o funcție politică, de demnitate publică, dar atribuțiile rămân aceleași, mare parte dintre acestea fiind de natură juridică ori atribuții care implică un formalism juridic. Conform definiției legale, prefectul este garantul respectării legii și a ordinii publice la nivel local, fiind reprezentantul guvernului în teritoriu. Echipa executivă urmează să fie completată și cu cel de-al doilea subrepfect, respectiv cu secretarul general al prefecturii. Numirea este o onoare deosebită care vine cu o responsabilitate enormă. În perioada următoare va urma un proces rapid de acomodare, de preluare a atribuțiilor, de cunoaștere a personalului, a problemelor din instituție și din deconcentrate, urmând ca în scurt timp să revenim cu aspecte concrete pe aceste subiecte”, a declarat Zoltan Nemeth la prima sa conferință de presă în calitate de prefect.

Nemeth a mai specificat că a demisionat din calitatea de consilier județean și s-a suspendat din calitatea de avocat, fiind trecut în tabloul avocaților incompatibili pe durata mandatului de funcționar public, la fel ca și noul subprefect, și el de meserie avocat. Locul lui Zoltan Nemeth în Consiliul Județean Timiș va fi luat de Dănuț Tamaș.

2 COMENTARII

  1. Astept 2 saptamini, sa vad ce decizii se iau pentru prevenirea pandemiei in judetul Timis, notabil in Timisoara. Ceea ce NU s-a facut pina acum, are repercusiuni drastice in numarul extrem de mare de infectati. Sa vedem, ce decizii se produc de acum incolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.