De ce să alegi perdele ignifuge pentru casa ta

De ce să alegi perdele ignifuge pentru casa ta

0
DISTRIBUIȚI

 

Perdelele și draperiile sunt printre cele mai populare soluții de ferestre pentru proprietarii de locuințe. Sunt frumuseți clasice și atemporale care au continuat să domine piața și să fie îndrăgite de cumpărători pentru grația, eleganța și atracția lor luxoasă.

Un lucru este sigur, și anume acela că nu poți da niciodată greș alegând perdele. Deci, ori de câte ori stai pe gânduri întrebându-te ce soluție să alegi pentru ferestre, poți apela în siguranță la perdele. Ele permit doar unei cantități potrivite de lumină să intre prin fiecare fereastră în fiecare cameră.

În plus vei avea la dispoziție o alegere nelimitată, deoarece există posibilități infinite cu perdelele. Există infinite modele, culori, imprimeuri și texturi din care să alegi, ele fiind disponibile într-o gamă largă de prețuri.

Dacă alegi jaluzele sau obloane, alegerea ta rămâne limitată la puține culori și modele. Însă perdelele vin într-o diversitate extraordinară, de la transparente până la cele din catifea grea și tot ceea ce este între, fiind sunt cu adevărat impresionante.

Perdelele, vulnerabile în fața focului

Totuși, există o singură preocupare majoră în legătură cu perdelele, aceea fiind capacitatea lor de a lua foc cu ușurință, mai ales când sunt plasate în zone precum bucătăria. Fabricate din țesături, mătase, poliester, bumbac, in sau catifea, perdelele sunt extrem de vulnerabile la foc.


Și, pe lângă faptul că se aprind repede, ele și răspândesc focul extrem de repede, ceea ce se poate dovedi foarte periculos în cazul unui focar de incendiu. Studiile arată că aproape 50% din incendiile din gospodărie încep din cauza aprinderii perdelelor.

Perdelele se pot mișca destul de mult prin cameră, dacă există vânt, ceea ce le face extrem de riscante, mai ales dacă sunt aproape de mese cu lămpi sau lumânări. Trebuie să îți amintești că focul nu trebuie nici măcar să atingă perdelele pentru le aprinde. Căldura de la o lumânare este suficientă pentru a le aprinde. Puțină neatenție și s-ar putea ca un mare accident să se ascundă după colț.

În special într-o bucătărie este foarte periculos să ai perdele. În bucătărie există cele mai multe surse de căldură și foc, de la aragaz, la cuptor, fierbător, prăjitor de pâine și multe alte aparate ce folosesc căldura.

De aceea, trebuie să acorzi foarte multă atenție modului în care instalezi perdele bucatarie si cum sa le alegi.

Așadar, nu putem sublinia suficient cât de necesar este de a ignifuga perdelele, perdele bucătărie și casele în general. Aceasta ar trebui să fie una dintre prioritățile dintr-o locuință, dar oamenii continuă să ignore ușpr acest lucru.

Protecția împotriva incendiilor care pot aprinde perdele bucătărie și draperii poate salva vieți și proprietăți pe termen lung.

Perdele bucătărie ignifuge

Un ignifug poate fi definit ca o substanță care poate  ajuta la încetinirea sau oprirea răspândirii focului și la reducerea intensității flăcării. Utilizarea substanțelor ignifuge nu înseamnă că perdelele nu vor lua foc, ci că ele vor fi mai puțin susceptibile să ia foc. Perdele ignifuge sunt considerate esențiale pentru hoteluri, case de bătrâni și școli și în orice clădire în care se pot pierde mii de vieți nevinovate.

Cu toate acestea, poți instala perdele ignifuge și într-o casă obișnuită. Contrar așteptărilor, perdelele ignifuge nu sunt mai puțin stilate sau elegante. De la țesături transparente până la perdele opace, poți alege dintr-o gamă largă de materiale, culori și modele pentru a se combina cu decorul tău. Acestea sunt la fel de funcționale ca orice draperie și perdea normale și pot spori atracția estetică a oricărei camere fără efort, pe lângă faptul că sunt sigure.

Perdelele ignifuge nu sunt, în general, luate în considerare pentru acasă, dar poți opta pentru perdele bucătărie ignifuge sau pentru perdele ignifuge în dormitoarele copiilor.

Perdelele ignifuge pot juca un rol crucial în controlul intensității și întinderii daunelor. De asemenea, dacă ai membri din familie care fumează, perdelele ignifuge pot fi o opțiune bună de luat în considerare.