Cel care i-a adus lui Boncu pistolul cu care trebuia executat jurnalistul...

Cel care i-a adus lui Boncu pistolul cu care trebuia executat jurnalistul Dragoș Boța a recunoscut totul în fața instanței. De ce s-a amânat la CAT contestația la mandatul de arestare preventivă

1
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a judecat, astăzi, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între DIICOT și Rafa Bogdan. Acesta este patronul unei discoteci din Caransebeș și cel care liderul Lucian Boncu i-a dat spre păstrare pistolul cu care trebuia executat editorul șef al PRESSALERT.ro, Dragoș Boța. Rafa Bogdan a declarat că Boncu i-a cerut să aducă pistolul la Timișoara și că, după ce s-au întâlnit la restaurantul Cuina, i-a predat geanta în care era arma lui Nicolae Gavrilă, la cererea liderului interlop.


Ulterior, Rafa Bogdan a fost filmat în locuința lui Boncu din Giroc unde au consumat cocaină. Pe pistol, anchetatorii au descoperit și ADN-ul acestuia. Rafa Bogdan a încheiat o înțelegere cu DIICOT pentru o pedeapsă de un an sub supraveghere pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Astăzi, în fața instanței, avocatul acestuia, Cosmin Bolosin, a cerut admiterea acordului. motivând că al său client a fost sincer și nu a avu probleme cu legea până acum. Tribunalul Timiș a rămas în pronunțare.

În paralel, la Curtea de Apel Timișoara s-a judecat contestația depusă de avocații lui Boncu față de mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Timiș. Avocații Mihai Pașca și Cosmin Strați au susținut că ar trebui ca Boncu să fie citat având în vedere că au aflat din presă că Boncu a fost reținut în Italia și s-a schimbat situația față de momentul emiterii mandatului când acesta se sustrăgea. DIICOT a cerut respingerea cererii pe motiv că din informațiile primite prin sistemul SIRENE, Lucian Boncu a trecut granița din Serbia în Croația și de acolo în Slovenia, prin vamă, cu buletinul. Cât despre reținerea sa de către autoritățile italiene, procurorul a susținut că nu a venit încă un document oficial. Instanța a decis să amâne pentru vineri judecarea contestației pentru a se lămuri oficial statutul lui Boncu în Italia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.