Încep lucrările pe bulevardul Cetății din Timișoara. Ce restricții de trafic vor...

Încep lucrările pe bulevardul Cetății din Timișoara. Ce restricții de trafic vor fi impuse și cum vor circula mijloacele de transport

0
DISTRIBUIȚI

Va fi deranj mare pentru șoferi în zona Cetății. Primăria anunță că luni, 28 iunie, demarează proiectul „Reabilitare linii de tramvai şi modernizarea tramelor stradale în municipiul Timişoara, Traseul 4, Bulevardul Cetăţii”. Lucrările sunt finanţate din bugetul local.

Asftel, luni se va închide circulaţia pe bulevardul Cetăţii pe sensul de mers Calea Bogdăneştilor – strada Gheorghe Lazăr, pentru o perioadă de trei luni.

Pe sensul de mers str. Cloşca – Calea Bogdăneştilor se va permite circulaţia în dublu sens, cu câte o bandă pe sens. Timpii de semaforizare din intersecţia bd. Cetăţii – str. Coşca – str. Gheorghe Lazăr se vor ajusta în funcţie de noile restricţii impuse, precum şi de valorile înregistrate în perioada menţionată.

De asemenea, circulația tramvaielor va fi suspendată pe bd. Cetăţii şi, implicit, pe străzile afectate de lucrări: str. Coriolan Brediceanu și Calea Bogdăneştilor.

Astfel, noile trasee STPT sunt următoarele:

  • Traseu Linia 4: Gara de Nord – Piața Mocioni/Sinaia – Catedrala Mitropolitană – Spitalul de Copii- Piața 700- Piața Traian – Fabrica de Bere – AEM – Ciarda Roșie și retur pe același traseu.
  • Traseu Linia 7a: Bucla Dâmbovița- Piața Mocioni/Sinaia-Piața Sf. Maria-Piața Bălcescu- str. Drubeta – Ana Ipătescu – Bucla Dâmbovița.
  • Traseu Linia 7b: Bucla Dâmbovița – Ana Ipătescu – str. Drubeta- Piața Bălcescu-Piața Sf Maria – Piața Mocioni/Sinaia – Bucla Dâmbovița.

Transportul de persoane pe traseul liniei dezafectate se va efectua cu autobuze după cum urmează:

  • Linia 4b autobuz Torontal – Piața 700

Traseu dus: Piața 700 – Torontal: str. Gheorghe Dima – str.


Gheorghe Lazăr – bd. Cetății – Calea Torontalului – întoarce la intersecția cu str. Liege și Bucovinei și revine pe Calea Torontalului, sensul spre Piața Consiliul Europei.

Traseu întors: Torontal – Piața 700: Calea Torontalului, după intersecția cu str. Liege – bd. Cetății – str. Gh. Lazar – str. Paris – stânga pe linia de tramvai pe str. Coriolan Brediceanu – stânga pe str. Gheorghe Dima (la Spitalul Militar).

De asemenea, în perioada 1-31 iulie se va închide circulaţia în intersecţia bd. Cetăţii – Calea Bogdăneştilor – B.P. Haşdeu, rămânând deschisă relaţia Calea Bogdăneştilor – bd. Cetăţii (viraj dreapta) şi relaţia bd. Cetăţii – Calea Bogdăneştilor (viraj stânga).

Ca atare, va fi deviat autobuzul care deserveşte traseul de pe Calea Bogdăneştilor, devierea urmând să fie comunicată de Societatea de Transport Public Local Timişoara. Având în vedere că execuţia lucrărilor celor două obiective de investiţii Bogdăneștilor și Cetății se suprapun, primăria oprește semafoarele din intersecţia bd. Cetăţii – Calea Bogdăneştilor – B. P. Haşdeu, pe o perioadă de o lună începând din 1 iulie.

Proiectul „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în municipiul Timișoara, Traseul 4 – Bulevardul Cetăţii” cuprinde traseul liniei de tramvai de pe bulevardul Cetăţii, de la intersecţia cu Calea Bogdăneştilor până la intersecția cu Calea Torontalului, inclusiv bucla de întoarcere.

În cadrul lucrărilor, se va moderniza artera şi liniile de tramvai, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane de pe bulevardul Cetăţii, se vor amenaja trotuare, piste pentru biciclete şi zone verzi.

Obiectivele sunt reducerea emisiilor de poluanţi și a prafului, scăderea nivelului de zgomot şi creşterea confortului şi siguranţei circulaţiei.

Traseul liniei de tramvai existente va rămâne același, ca linie de tramvai proprie cu suprastructura căii înierbată, cu spații verzi cu pomi ce încadrează calea de tramvai. Platforma carosabilului va rămâne pe amplasamentul existent.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost încheiat cu SC Porr Construct SRL, la o valoare de 70,3 milioane de lei fără TVA. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 21.09.2020, durata contractului fiind de 36 luni, din care 6 luni pentru elaborarea documentaţiei faza proiect tehnic și 30 luni pentru execuţia lucrărilor.

Proiectul a fost depus spre finanțare prin POR 2014-2020 și se află pe lista de rezervă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.