Firma care lucrează la copertina din Parcul Rozelor anunță că nu vor...

Firma care lucrează la copertina din Parcul Rozelor anunță că nu vor fi finalizate lucrările până la festivalul de operetă organizat de Primăria Timișoara. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

După ce au citit pe pressalert.ro că „Festivalul de operă și operetă în aer liber de la Timișoara se întoarce în Parcul Rozelor”, reprezentanții firmei Bumerang, care lucrează la acoperișul scenei din teatrul de vară, au ținut să ne trimită un punct de vedere

Astfel, aceștia susțin că lucrările la copertină nu vor fi gata în timp util și nu din vina lor.

„În cadrul articolului se menţionează că „cea de-a XVI-a ediție a Festivalului de operă și operetă în aer liber va avea loc în acest an între 27 august și 5 septembrie, și, potrivit organizatorilor, spectacolele se vor desfășura pe scena teatrului de vară din Parcul Rozelor, existând asigurări din partea primăriei că lucrările de reparații care au loc aici vor fi finalizate până la sfârșitul lunii.” Precizăm că societatea noastră SC BUMERANG SRL în calitate de executant a semnat împreună cu Casa de Cultură  a Municipiului Timișoara Contractul nr. 2461 din data 07.09.2020 având ca obiectiv Scena Parcul Rozelor – reabilitare structuri metalice şi învelitoare membrană impermeabilă.


Precizăm că termenul final de execuţie a contractului este de 31 decembrie 2022, începerea lucrarilor fiind tărăgănată de întârzierea cu care beneficiarul a obţinut autorizaţia de construcţie (n.r. – de la primărie)”, se arată în punctul de vedere transmis de către firma Bumerang.

Reprezentanții societății mai precizează că „în acest context, cu toate eforturile care se fac de către societatea noastră, aşa cum am precizat şi în întâlnirile cu beneficiarul, cel mai optimist termen de terminare parţială a lucrarilor ar putea fi cel de 15 septembrie 2021 şi nu 27 august 2021, cum se precizează în articolul dumneavoastră”.

Așadar, se pare că artiștii vor cânta sub cerul liber. „Am considerat ca este cazul să ne exprimăm un punct de vedere întrucât ne dorim ca publicul să fie corect informat şi să nu se creeze un orizont de aşteptare mult prea optimist. Menţionăm că societatea noastră este o susţinătoare de bază a vieţii culturale timişorene, sponsorizând mai mulţi artişti în ultimii ani şi că, în ciuda unei mobilizări exemplare din partea noastră şi a unei dorinţe de revenire a evenimentelor culturale în urbea noastră, nu putem oferi garanţii în a termina proiectul cu șase luni mai înainte de termenul contractual”, au mai transmis cei de la Bumerang.

Oricum, organizatorul evenimentului, Casa de Cultură, va anula spectacolele în aer liber în caz că va ploua. „În contractul lor (n.r. – Bumerang) cu Casa de Cultură, semnat în urmă cu doi ani, termenul de execuție era șase luni. Din dosarul cu autorizații lipseau unele autorizații, altele au expirat și a trebuit să o luăm de la capăt, dar nu a durat atât de mult. Problema este că în contractul cu Bumerang termenul e de șase luni, dar ei se străduiesc să termine cât mai repede. Grinda metalică este reparată, reflectoarele pot fi montate și prelata este făcută, trebuie montată. Lipsesc niște cordeline care au fost comandate în Italia pentru că nu se fac aici, depindem de termenul de livrare al acestora, sperăm să ajungă în timp util”, ne-a declarat Camelia Mingasson, directorul interimar al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.

  1. Foto:

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.