Doi dansatori de la ansamblul „Timișul”, ridicați și anchetați de DNA în...

Doi dansatori de la ansamblul „Timișul”, ridicați și anchetați de DNA în dosarul afacerilor cu crotalii UPDATE Cine a fost reținut

3
DISTRIBUIȚI

O nouă acțiune a DNA Timișoara în dosarul în care este investigat modul în care a fost pus la cale un mecanism de fraudare a subvențiilor europene pentru oi din rasa țurcană, totul pornind de la o reclamație a celebrului Ghiță Ciobanul, care apare în reclamele pentru rețelele de telefonie mobilă.

Uniunea Europeană a decis să acorde subvenții pentru fiecare berbec cu origini confirmate.


Investigațiile au scos la iveală faptul că asociațiile dădeau certificatele de origine și crotaliile pentru berbeci fără niciun fel de verificare, contra prețului „corect”, cumpărătorii având posibilitatea ulterior să obțină subvenții pentru oile din rasa țurcană care aveau din momentul respectiv, teoretic, origine controlată. Pentru 500 de oi, subvenția anuală ajungea la 9.000 de euro.

Una dintre asociațiile care emiteau astfel de certificate de origine este Asociația Ovis Banatim din Timișoara. De la începutul anchetei, aproape 20 de persoane au fost puse sub acuzare pentru diverse infracțiuni de corupție sau asimilate faptelor de corupție. Astăzi, au fost aduși la audieri de polițiștii de la DNA Timișoara doi reprezentanți ai asociației Ovis Banatim – Lucian Pascariu și Anca Suba. Pe lângă activitatea de la asociație, cei doi sunt, conform conturilor de Facebook, și dansatori la ansamblul folcloric „Timișul”.

Pascariu era cel care elibera adeverințele de origine și crotaliile la pungă, iar Suba era cea care ar fi trebuit să verifice la anumite intervale de timp existența berbecilor care, fiecare, ar fi trebuit să aibă crotalul aplicat. În realitate, situațiile se făceau din birou. Cei doi sunt acum audiați la sediul DNA Timișoara. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE În urma audierilor, Lucian Pascariu a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită și complicitate la fals material.

3 COMENTARII

  1. Păi nu erau și polițiști dansatorii de la ansamblu? Că activitatea de interpret de muzică populară sau de dansator la ansamblu se împacă tare bine cu meseria de polițist! Dar și mentalitatea de fotbalist se împacă tare bine cu meseria de polițist.

  2. Asta e singuul motiv pentru care exista UE. Pomeni si hotie, taxarea excesiva a lucratorului ca sa dam bani acestor pungasi infecti. De la oi, pana la „certificate verzi” inutile. Am platit mizeria de certificat verde. Si? Cine e tras la raspundere pentru „vremea extrema” pentru care cica am platit sa nu se intample? Am platit degeaba, da? Pai nu e tras nimeni la raspundere? Comedie, nu alta. Se va termina trist. Ruie UE, ruie comunistilor

    • E mai bine in Serbia, in Albania, in Ucraina, in Rep Moldova, in Muntenegru, in Macedonia de Nord, in Bosnia, unde nu exista COMUNISMUL DIN UE!!!

      UE e profund comunista. Nu stiu exact ce inseamna comunismul, pentru ca nu inteleg nici ca masurile de incetinire a dezastrui ecologic sunt multe si actioneaza incet, in timp

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.