Jegoasa corupție a celorlalți

Jegoasa corupție a celorlalți

0
DISTRIBUIȚI

Anunțul DNA că deputatul Șandru și directorul Bitea de la STPT, vajnici liberali apărători ai șefului de partid Florin Câțu care au vrut să-i cumpere salvarea la moțiune cu niște posturi plătite din bani publici, sunt penali a amplificat bâlciul politic local.

Prins la colț în scandalul Colterm, primarul Dominic Fritz a profitat de moment și a început să-i ceară explicații colegului de alianță/adversarului politic Alin Nica. Fritz a deplâns faptul că a ajuns „Timișoara să fie asociată cu fenomenul de corupție politică din cauza acțiunilor în care sunt implicați cei doi membri ai PNL. Dar realitatea este că, în spatele ușilor închise, așa au funcționat administrațiile orașului în ultimii 30 de ani, pe baza acestui tip de tranzacționalism pe care am început să-l stârpim în Primăria Timișoara”.

Perfect enunțul dacă nu, mai ieri, în plină criză a căldurii, administrația Fritz promova oamenii liberalului rebel Raul Ambruș în consiliul de administrație de la Colterm, pe care tot administrația USR-istului i-a mazilit pe motiv că-s proști și puși politic acum jumătate de an.


Și asta după ce prietenul Sandei Greblă a fost singurul din PNL care a făcut echipă cu cei din USR. Tranzacția a fost dusă până la capăt, aici. Este drept că lipsește înregistrarea cu negocierea ca în cazul Șandru – Bitea. Fritz se face că uită cum „pe baza acestui tip de tranzacționalism” au ajuns în mandatul său, în consilii de administrație ale societăților din subordinea Primăriei Timișoara, inclusiv oameni ai PSD. Nu știu unde-i stârpirea când metoda rămâne valabilă și aplicabilă. Poziția asta a primarului Fritz de fată virgină oripilată de perversiunile codoșilor din politică nu mai prinde decât la naivi sau la fanii înfocați.

Cum nici zicerile lui Alin Nica despre vina exclusivă a USR în scandalul Colterm nu pot să-i „prindă” decât pe cei cu memorie care tinde spre amnezie. Nu poți să răcnești că stau timișorenii în frig fără să-ți asumi că ani de zile colegii tăi de partid au condus societatea de termoficare, au căpușat-o cu firmele de casă și au refuzat alături de toți cei care au avut reprezentanți în consiliul local, într-o mare frăție politică, să crească prețul gigacaloriei doar dintr-un calcul ieftin, electoral. Iar când îți iei om de încredere pe unul pe care-l dădeau în gât șpăgarii din vămi că-i „mulgea” în timp ce nu vedea contrabanda cu țigări pe motiv că nu ai găsit nicio belea este cel mai bun semn că frăția lojii este mai puternică decât orice zicere a ta publică despre statul de drept și anticorupție. Mai ales acum când ești printre liderii naționali ai PNL.

Într-un disperat exercițiu de imagine, fiecare încearcă să îngroașe jegul de pe obrazul celuilalt în speranța că astfel poporul își va îndrepta privirea spre celălalt și îi va da un răgaz pentru un alt șmen care să treacă neobservat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.