Primăria Timișoara și consiliul județean s-au înțeles în privința Aerodromului Cioca. CJ...

Primăria Timișoara și consiliul județean s-au înțeles în privința Aerodromului Cioca. CJ Timiș va cumpăra clădirile

1
DISTRIBUIȚI

După mai mulți ani în care Aerodromul Cioca, unde Consiliul Județean Timiș are terenul, iar Primăria Timișoara clădirile, a fost subiect de discuții și certuri politice, se pare că „telenovela” este aproape de final. Consilierii județeni au votat astăzi un „Proiect de hotărâre privind solicitarea trecerii unor imobile de pe Calea Torontalului, km 3, din domeniul privat al Primăriei TImișoara în domeniul privat al CJ Timiș”.

„Este vorba despre clădirile de la Aerodromul Cioca, aflate în proprietatea primăriei, terenul fiind în proprietatea CJT. Am ajuns la un consens, le achiziționăm conform legii la prețul din inventar, acesta putând fi o altă sursă de ajutor pentru Primăria Timișoara de a trece peste parioada critică.


Totodată, este de bun augur pentru investiții acolo, dacă acum avem întregit din punct de vedere patrimonial tot imobilul, putem să mergem mai departe cu realizarea heliportului, aerodromului, precum și crearea unei zone de evenimente”, a precizat Alexandru Proteasea, vicepreședintele CJ Timiș.

Proiectul a fost adoptat cu 28 de voturi pentru, din 33 de consilieri prezenți.

„În urma discuțiilor dintre comisiile de la CJT și Primăria TImișoara am reușit deja să bifăm câteva realizări și să rezolvăm câteva situații patrimoniale nerezolvate de ani de zile. Vorbim de schimburile de terenuri de la Bastion, în urma cărora atât primăria cât și consiliul județean vor reuși într-un final să-și intabuleze clădirile. Vorbim și despre un teren al Primăriei Timișoara care se suprapune peste curtea interioară și o clădire de la Școala «Neveanu», și de asemenea proiectul tocmai votat cu clădirile de la Cioca. Desigur, pașii finali încă nu sunt făcuți, urmează ca aceste hotărâri să fie adoptate și în plenul Consiliului Local Timișoara, după care putem spune că am dus la finalitate aceste trei demersuri. Mai avem și alte discuții în curs, și am convingerea că în următoarele luni vom rezolva și alte situații patrimoniale care trenează de ani de zile și care vor aduce beneficii cetățenilor, pentru că ambele insituții trebuie să deservească interesul public”, a mai spus Alexandru Proteasa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.