Sărbătoare în familia formației timișorene Quo Vadis. La mulți ani, Laci Farkaș!

Sărbătoare în familia formației timișorene Quo Vadis. La mulți ani, Laci Farkaș!

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Tribul Artistic

Muzicianul timișorean László Farkas, unul din fondatorii formației Quo Vadis împlinește astăzi 51 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani!

Cu 30 de ani în urmă, în 1991, artistul a pus bazele formației Quo Vadis alături de Farkas Szilámér, Borbély Szilárd şi Gáspár Zsolt, iar primul concert al trupei a avut loc un an mai târziu, în formulă de trio, odată cu plecarea lui Farkas Szilámér. În scurt timp, trio-ul timişorean a avut parte de tot mai multe aprecieri, iar în urma participării la festivalul Top T din Buzău a înregistrat un „split LP” alături de trupa Floare Albastră, editat de Electrecord. Pe faţa B a vinilului editat în 1995 timişorenii au figurat cu melodiile Blind Shadow, Dusty Road Blues şi Strange Affair.

Laci Farkaș (dreapta), alături de Gáspár Zsolt și Borbély Szilárd

Doi ani mai târziu, în 1997, Quo Vadis a editat albumul „Connect with me“ pe casetă, materialul fiind înregistrat la casa de discuri Voxstar Studio B. Discul a cuprins nouă piese şi a avut texte realizate de Cosmin Ţiglar, Mirela Iacob, Zoltan Turi şi membrii formaţiei. În 2004, Gáspár Zsolt a plecat din România şi în locul lui au venit chitaristul Czifrák István şi solistul Nagy Bogdan, trupa reuşind mai apoi să susţină concerte în Franţa, Serbia şi Ungaria.


Quo Vadis a cântat de mai multe ori în cadrul festivalului GastroBlues din Paks (Ungaria) şi a apărut cu o piesă pe una din compilaţiile editate de organizatorii acestui eveniment. În 2016, odată cu manifestările incluse în Zilele Culturii Maghiare, trupa Quo Vadis a susţinut un concert de comeback în formula Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop (claviaturi).

Cu șase ani în urmă, Laci Farkas a pus bazele cântării aniversare „Leslie Wolf’s Birthday Blues”. Cântarea inițiată de fondatorul trupei Quo Vadis a avut loc în clubul Daos, cu ocazia împlinirii vârstei de 45 de ani a artistului și a fost urmată de alte sărbători anuale desfășurate în preajma zilei de naștere a artistului.

Leslie Wolf and the Groovemakers Foto: Transilvania Blues Festival

Pe lângă Quo Vadis, artistul timișorean a apărut în ultima vreme în fața melomanilor și în Leslie Wolf and the Groovemakers. Prima colaborare a muzicianului timișorean alături de Horațiu Silași și Gabriel Bot s-a derulat în 2012 în cadrul proiectului Bluesnation, nume care a susținut un concert și în cadrul festivalului Bluzău. Doi ani mai târziu, László Farkas înființează alături de Silviu Deda și Andrei Giulvezan trio-ul de blues-rock cu elemente funk Leslie Wolf & The Groovemakers, Leslie Wolf fiind traducerea numelui său în engleză. După o pauză de câțiva ani, repornește activitatea acestui band, tot în formulă de trio, împreună cu Gabriel și Horațiu. Cel mai recent concert al formației Leslie Wolf & The Groovemakers a avut loc la mijlocul lunii octombrie în cadrul celei de-a treia ediții a Transilvania Blues Festival la Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.