Alin Nica nu vrea să se asocieze cu Dominic Fritz pentru centura...

Alin Nica nu vrea să se asocieze cu Dominic Fritz pentru centura de vest a Timișoarei: „Consiliul Județean Timiș are o capacitate managerială superioară”

1
DISTRIBUIȚI

Sfatul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, oferit, vineri, primarului Dominic Fritz și liderului CJT, Alin Nica de a asocia instituțiile pe care le conduc în vederea preluării centurii de vest, nu a avut ecou în biroul președintelui consiliului județean.

Nica nu vrea să o audă de o eventuală asociere cu Primăria Timișoara.

„Consiliul Județean Timiș reafirmă intenția fermă de preluare, pe bază de protocol de implementare, a proiectului Variantei de Ocolire Timișoara Vest, fapt confirmat ca fiind legal posibil chiar de către ministrul Transporturilor. Îngrijorarea privind eventuala blocare a proiectului de către Primăria Municipiului Timișoara prin neeliberarea avizului, o consider neîntemeiată deoarece un aviz se eliberează în baza unei documentații, altfel vorbim despre metode de șantaj și despre abuz în funcție.


Iar dacă ne îndreptăm atenția asupra unor astfel de detalii, observăm că eficiența administrării proiectului ar crește dacă acesta ar fi derulat de către organismul care emite certificatele de urbanism, în speță, Consiliul Județean Timiș. În 2021, instituția pe care o conduc a gestionat un program de investiții de peste 330 de milioane de lei, dintre care peste 184 de milioane fiind alocate lucrărilor de infrastructură rutieră”, a precizat, vineri seara, Alin Nica.

Președintele administrației județene a criticat modul de lucru al municipalității timișorene.„De cealaltă parte, modul de lucru al actualei conduceri a Primăriei Municipiului Timișoara l-am văzut în cadrul proiectului de extindere la patru benzi a DJ691, unde după luni de zile, multe scuze și un ping-pong interminabil de hârtii, nici în ziua de astăzi nu am primit un proces verbal de predare a stâlpilor și a rețelei de troleibuz. Este limpede pentru oricine înțelege puțină administrație că, în formula de acum, Primăria Municipiului Timișoara întâmpină dificultăți chiar și în gestionarea proiectelor moștenite și servite pe tavă, iar în cazul puținelor inițiative noi are nevoie de consultanți bine plătiți care să livreze baby-sitting administrativ. Așadar, nu găsesc niciun argument pertinent în favoarea constituirii unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară împreună cu Primăria Municipiului Timișoara deoarece, Consiliul Județean Timiș are o capacitate managerială superioară, iar gestionarea Variantei de Ocolire Timișoara Vest în cadrul administrației județene, în corelare cu planul de amenajare al teritoriului județean, este singurul scenariu oportun si fezabil”, a transmis liderul CJ Timiș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.