Dragan Ilin, ”cârtița” din Poliția Timiș a interlopilor, l-a ”sifonat” la DIICOT...

Dragan Ilin, ”cârtița” din Poliția Timiș a interlopilor, l-a ”sifonat” la DIICOT pe liderul interlop Lucian Boncu. De ce îl acuza agentul în 2016

4
DISTRIBUIȚI

Informații bombă au apărut în dosarul sechestrării unui taximetrist bucureștean în clubul Champions din Timișoara de către liderul interlop Lucian Boncu și alți apropiați ai săi. La termenul din 18 ianuarie, avocații inculpaților au solicitat Tribunalului Timiș, ca probă în apărare, audierea fostului polițist Dragan Ilin, ”cârtița” lui Boncu în Poliția Timiș care este cercetat în mai multe dosare ale DIICOT, fiind depusă și o înregistrare făcută de acesta cu procurorul de caz, înregistrare care a fost depusă cu o plângere și la SIIJ.


Avocații au invocat că audierea acestuia ar lămuri cum s-a făcut ancheta în dosarul Champions, ajungându-se până la a se afirma că ”martorul (Dragan Ilin, n.a.) a fost dezbrăcat în pielea goală la DIICOT”.

Fostul polițist nu a putut fi audiat la termenul din această săptămână pentru că a lipsit unul dintre apărători. În schimb, la dosar a fost depus de către DIICOT un referat al procurorului de caz, în care se face referire și la respectiva înregistrare. Conform documentului, avocații au depus doar o parte din înregistrarea a discuției care a durat 10 – 15 minute. Dragan Ilin a fost chemat la DIICOT pentru că, în 2016, i-a ”sifonat” pe Lucian Boncu și Alin Huc.

”La data de 16.06.2016, Ilin Dragan a formulat un denunț penal împotriva lui Boncu Lucian și Huc Alin în care a susținut ” numitul Boncu și cu prietenul Oiță locuiesc în Timișoara, fac parte din lumea interlopă și frecventează diferite cluburi din Timișoara și au pretins taxă de protecție la numiții…!” În continuarea sesizării sunt prezentate victimele acțiunilor de constrângere, activitățile pe care aceștia le exercită precum și sumele de bani percepute ca și taxă de protecție”, se arată în document.

Ulterior, pentru că din investigațiile DIICOT în alte dosare penale a reieșit că Dragan Ilin este în continuare extrem de apropiat de gruparea lui Boncu și având în vedere denunțul acestuia, fostul polițist a fost chemat, în ianuarie 2020 după ce liderul interlop a fost arestat în dosarele cocaina și Champions, pentru a se vedea dacă vrea să mai colaboreze, dar a refuzat. De asemenea, în documentul respectiv, DIICOT a făcut un rezumat al dosarelor în care Dragan Ilin este cercetat, în ultimii ani, de structura anti-mafia.

 

4 COMENTARII

  1. Omul asta ori e retardat ori isi bate joc de toata lumea. Adica face denunt impotriva ,,interlopilor” cu ani in urma, politia incepe urmarirea penala impotriva lor, el ii inregistreaza pe golani dupa ii inregistreaza pe politisti dupa se da cu golani. Asta nu e nici un Donnie Brasco , asta e un Hopa Mitica un retardat!

  2. La coteț cu gaboru’ melețean. Au fost cu toții pe aceeași gheară. Melețeanu’ cu poliția locală, cu interlopii și cu pârghiile din primărie. Dacă le puneau drogtestul, pe vremea lui Lagerfeld, in primărie mai bine de jumătate erau fumați sau afumați, pentru cei cu „una mică”. Oraș mai corupt decât Timișoara nu cred că este în România. Obezul să-i pregătească camera „calului verde”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.