Ziua Brâncuși – Ziua Culturii Naționale, celebrată și la Timișoara

Ziua Brâncuși – Ziua Culturii Naționale, celebrată și la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ca în fiecare an, asociația culturală Arte-Factum invită timișorenii sâmbătă, 19 februarie, la expoziția de o oră prin care e celebrată Ziua Brâncuși – Ziua Culturii Naționale. Evenimentul va fi marcat de prezentarea etnosculpturilor realizate de artistul Mihai C. Donici și de buchetul de ghiocei așezat în fiecare an de un anonim pe soclul statuii, de ziua marelui sculptor.

„De șapte ani organizez evenimente neconvenționale la bustul artistului de lângă Facultatea de Arte din Timișoara (str. Oituz nr. 4).  Între orele 12,00 și 13,00 voi amenaja o expoziție de o oră din ciclul «Etno Structura», cu trei lucrări: «Pasăre mică», «Post Pasăre», «Etno structură».


Vă așteptăm să ni-l reamintim pe Brâncuși așa cum merită, românul universal care ne salvează în timp.  El trăia pentru formele lui perfecte, iar când nu era mulțumit,  mai cizela o variantă. Brâncuși este singurul român universal care a reușit imposibila sinteză tradițional-modern, iar noi nu-l înțelegem cu fiecare zi care trece”, este invitația lansată de Mihai Donici iubitorilor de artă adevărată.

Mihai Donici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.