Trupa timișoreană In Ruins a lansat primul material discografic: „Inspirația a venit...

Trupa timișoreană In Ruins a lansat primul material discografic: „Inspirația a venit de la muzica pe care o ascultăm și cu care am crescut“

0
DISTRIBUIȚI

Trupa timișoreană In Ruins a lansat recent primul material discografic, EP-ul Ruthless Portrait fiind înregistrat la Consonance Studio de către Andrei Jumugă și Sol Faur. Trupa care abordează death/doom a luat naștere în primăvara anului trecut și este alcătuită din Urmuz (voce) Putrid (Chitară/Bas) și St. Oliver (tobe).

„Trupa a fost modul lui Oliver de a-și îndeplini visul de când era adolescent, să cânte muzica originală pe un album de metal. L-a întrebat pe Andrei dacă ar fi de acord să compună melodii pentru un proiect de doom și așa au luat ființă cele cinci piese de pe EP. După ce partea instrumentală a fost aranjată, a fost nevoie și de o voce pe măsură, moment în care Dragoș a fost cooptat, coleg cu Andrei de mulți ani și din mai multe formații (Blutrină, NocturN, Mirthless, Ordinul Negru).


Line-up-ul a fost complet și au început înregistrările albumului la Consonance Studio în Timișoara. Pe două dintre melodii sunt invitați și colegii din Blutrină pentru a «completa» paleta vocală, Lycan pe The Moment of Death și Dr. Schnabel pe The Endless Unknown. Inspirația pentru compoziții a venit de la muzica pe care o ascultăm și muzica cu care am crescut. Am încercat să nu aglomerăm foarte mult, ci mai degrabă să creăm o atmosferă apăsătoare și sumbră. Versurile sunt în mare parte despre ajustarea noastră cu «nimicul de temut», cu inevitabilul moment în care părăsim viața. Dar și ce înseamnă asta pentru fiecare, cum ne gestionăm trăirile pentru a reuși să facem față. Pentru moment lucrăm la piese pentru un LP. Planuri pentru activitate live nu sunt concrete încă, dar rămâne de văzut ce oportunități vom avea pe viitor“, spune Andrei Jumugă, din partea trupei.

Coperta materialului discografic a fost realizată de Oliver Merce, logo și design de Alexandru Daș iar albumul poate fi cumpărat în format digital aici, urmând să fie lansat și în format fizic, cât și pe cele mai cunoscute platforme de streaming foarte curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.