Bombă neexplodată găsită în curtea unei grădinițe din Banat

Bombă neexplodată găsită în curtea unei grădinițe din Banat

0
DISTRIBUIȚI

O bombă neexplodată din al Doilea Război Mondial a fost găsită astăzi în curtea unei grădinițe din Reșița. Unitatea este închisă pentru renovări.

Potrivit ISU Caraș-Severin, echipa pirotehnică a fost solicitată marți să intervină în municipiul Resita pentru o misiune de asanare de muniție rămasă neexplodată.


Este vorba de o bombă de aruncător artilerie, cu un calibru de 120 mm, găsită în curtea unei grădinițe închise pentru renovări.

Anterior, pirotehniștii au intervenit în localitatea Moldova Nouă, unde, în timpul executării unor săpături executate de lucrători ai primăriei a fost găsit un proiectil perforant (calibru 76 mm) provenit din timpul conflictelor armate.

„Având în vedere faptul că, în această perioadă din an, sunt efectuate o serie de lucrări, săpături în domeniul construcțiilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin atrage atenția asupra riscurilor care pot să apară în cazul descoperirii unor muniții sau elemente de muniție. Pentru a evita producerea unor evenimente cu urmări grave, persoanele care găsesc astfel de muniții sunt rugate să solicite sprijinul echipajelor specializate prin SNUAU 112”, au transmis pompierii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.