Plângerea de abuz în serviciu făcută lui Fritz de un angajat al...

Plângerea de abuz în serviciu făcută lui Fritz de un angajat al primăriei a fost clasată

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a primit, marți, prin poștă clasarea dosarului penal deschis în urma unei plângeri de „abuz în serviciu” făcută de un director din primărie.

Deși edilul-șef nu a dat niciun nume în mesajul său, face referire la Culiță Chiș, directorul Direcției Tehnice.

Fritz susține că denunțul a fost făcut pentru a „îndrăznit” să restructureze Primăria Timișoara.

„Tot ieri instanța a decis definitiv că am avut dreptate când am constituit Comisia de disciplină și Comisia paritară fără reprezentanții sindicatului, pentru că el nu este reprezentativ.


De fapt, acest sindicat reprezintă doar o mică parte a angajaților și funcționarilor Primăriei Timișoara”, a precizat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai transmis că, imediat după ce a câștigat alegerile, chiar înainte să depună jurământul, a primit primele „avertizări” că se va trezi cu plângeri penale dacă încearcă să reformeze primăria.

„Iar după ce am pornit reorganizarea prin care mai mulți șefi și-au pierdut puterea, mi s-a transmis că trebuie să am grijă să nu dau cu piciorul în câine dacă nu știu «cine îl ține de lanț». Pe mine nu m-au impresionat niciodată aceste amenințări. Știu că miza dosarelor și proceselor nu e intimidarea mea, ci semănarea de neîncredere. Să genereze titluri de știri («Fritz audiat la poliție!») care lasă urme pe reputația unui om, indiferent de rezultat. Să creeze impresia că nu există diferență între bine și rău. Și mai este o miză: să blocheze atât cât pot respectarea regulilor de către toți, indiferent de cine ține lanțul. Nu vor reuși”, a precizat primarul Dominic Fritz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.