Prețurile la utilități lovesc necruțător în bugetele locale. Un primar din Timiș...

Prețurile la utilități lovesc necruțător în bugetele locale. Un primar din Timiș face radiografia dezastrului

0
DISTRIBUIȚI

Primarul din Variaș, Nicolae Birău, a explicat, într-o emisiune de televiziune, cât de afectat este bugetul local de creșterea prețurilor.

”Au crescut cheltuielile, plăteam curentul stradal între 16 și 18.000 de lei, acum doi ani, pe toată comuna. Acum vine factura între 60 și 80.000. Nu am pus becuri în plus, nu am făcut altceva. Și pe gaz a crescut. Bugetul nostru, anul acesta, față de anul trecut, a fost mai mare cu 100.000 de lei. Cheltuielile de funcționare s-au triplat, vorbesc doar de utilități, n-au crescut salarii”, a declarat primarul.

Birău a recunoscut că ”avem frustrări, noi ăștia mai vechi.


De multe ori te gândești să pui la punct un proiect amplu, lucruri care să dea un plus de calitate vieții fiecărui om, nu să mergem și să plătim curentul la căminul cultural sau la școală. Nu cred că ăsta este rolul unui primar, asta poate să facă oricine. Trebuie să trecem la nivelul următor. Într-o primărie avem acel aparat de lucru al primarului. Sunt oameni care chiar își doresc să facă lucruri, dar sunt piedici la orice pas”,

Acesta a vorbit și despre proiectele în derulare sau aproape de implementare. „Avem o lucrare de pavaj, o licitație începută anul trecut, iar anul acesta continuăm, a trotuarelor din Sânpetru Mic, era localitatea unde nu am reușit decât asfaltările. Mai e extinderea centrului din Variaș, unde avem semnat contractul, dar l-am pus în așteptare, sper că maxim două luni. Avem reamenajarea pieței agroalimentare, care sper ca în septembrie să o putem deschide. Mi-am dorit mult să fie la începutul verii, dar tot din motive financiare a fost amânată”, a declarat primarul timișean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.