Turbo folk amestecat cu sunete rock alături de Pero Defformero, la Timișoara

Turbo folk amestecat cu sunete rock alături de Pero Defformero, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Sfârșitul acestei săptămâni aduce în atenția publicului timișorean un nou concert susținut de formația sârbească Pero Defformero, din Novi Sad.

Prima idee de a combina muzica turbo folk cu arome hard rock și heavy metal a venit la începutul anilor ’90, când chitaristul Saša Friš a compus o piesă numită „Veče na plaži” care mai apoi a fost înregistrată sub numele de „Ostavljen sam ja”. Numele formației vine de la un personaj dintr-o carte a lui Alan Ford, iar albumul de debut al trupei a fost înregistrat în vara anului 1994, la Novi sad.


Muzica sârbilor din țara vecină este încărcată de mesaje și ironii contemporane și conține un amestec de heavy metal cu voci turbo-folclorice și versuri necenzurate. Formația sârbească a mai cântat de câteva ori în orașul nostru în cadrul primei ediții a evenimentului Câta Festival, ce a avut loc la Șag și în cluburile Manufactura și Capcana.

În deschiderea formației Pero Defformero, va cânta trupa arădeană B-ton, care în luna mai a acestui an a lansat un nou videoclip la piesa „Licurici“. Trupa arădeană care activează pe scena autohtonă încă din anul 2000 este alcătuită din Fly (chitară și voce), Gălbenuș (chitară), Dănuț (tobe) și Gim (bass) și reușește de fiecare dată să-și surprindă publicul cu un amestec de stiluri cât se poate de izbutit, care conform solistului trupei s-ar putea defini drept retro – metal. În 2005 formația a lansat albumul de debut „Văduva albă”, cu înregistrări realizate în studioul VDV Music, cu Adrian Despot la butoane.

Concertul susținut de Pero Defformero și B-ton din Timișoara va avea loc vineri, 17 iunie, de la ora 19, la Faber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.