Război în Ucraina, ziua 171. Preşedintele Ucrainei cere UE să interzică vizele...

Război în Ucraina, ziua 171. Preşedintele Ucrainei cere UE să interzică vizele pentru cetăţenii ruşi UPDATE 1 Două poduri spre Herson, distruse

2
DISTRIBUIȚI

UPDATE 1 Două poduri rutiere spre Herson au fost scoase din uz în urma atacurilor ucrainenilor, a anunțat, sâmbătă, Ministerul Apărării din Marea Britanie, potrivit Sky News.

Ministerul britanic a făcut actualizarea zilnică a situației din Ucraina. Potrivit britanicilor, forțele rusești riscă să fie încercuite în zona Herson după ce două poduri rutiere au fost scoase din uz. Ca urmare, rușii nu se mai pot aproviziona în mod regulat și nu mai primesc întăririle militare necesare pentru a rezista în fața ofensivei ucrainenilor.

„Cele două poduri rutiere principale care dau acces la buzunarul teritoriului ocupat de Rusia pe malul vestic al râului Dnipro în regiunea Herson sunt acum probabil scoase din uz… La 10 august 2022, loviturile de precizie ucrainene au făcut probabil ca traversarea rutieră a râului Dnipro la Nova Kakhovka să devină inutilizabilă pentru vehiculele militare grele”, a anunțat Ministerul Apărării.

Rușii au încercat să repare un pod, dar acesta structura afectată.

„În ultimele zile, Rusia a reușit doar să facă reparații superficiale la podul rutier Antonivsky, care a fost avariat și care probabil rămâne subminat structural”, a precizat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Știrea inițială

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat vineri un nou apel către statele Uniunii Europene să interzică vizele pentru cetăţenii ruşi, pentru a evita ca blocul să devină un „supermarket” deschis oricui are mijloacele necesare pentru a intra.

Zelenski a declarat că propunerea sa nu se aplică ruşilor care au nevoie de ajutor pentru că şi-au riscat libertatea sau viaţa rezistând politicilor liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

„Trebuie să existe garanţii că ucigaşii ruşi sau complicii terorii de stat nu folosesc vizele Schengen”, a declarat Zelenski într-un discurs, referindu-se la vizele care îi acordă titularului acces în spaţiul Schengen fără frontiere, care se întinde pe teritoriul mai multor state UE, informează Reuters.

„În al doilea rând, nu trebuie să distrugem însăşi ideea de Europa, valorile noastre europene comune.


Prin urmare, Europa nu trebuie să se transforme într-un supermarket în care nu este important cine intră şi în care principalul lucru este ca oamenii să plătească doar pentru produsele lor”, a adăugat el.

Zelenski a îndemnat pentru prima dată la interzicerea vizelor într-un interviu acordat săptămâna aceasta cotidianului Washington Post, afirmând că ruşii ar trebui să trăiască în propria lor lume până când îşi vor schimba filosofia.

Apelul lui Zelenski nu a obţinut încă sprijinul principalilor actori ai UE. Dar el a declarat că a fost încurajat de sprijinul din partea statelor baltice ex-sovietice şi a Republicii Cehe, actualul preşedinte prin rotaţie al UE. Finlanda a susţinut, de asemenea, această idee.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a denunţat apelul lui Zelenski în această săptămână, afirmând că „orice încercare de a-i izola pe ruşi sau Rusia este un proces care nu are nicio perspectivă”.

2 COMENTARII

  1. Marioneta asta da acum directive UE.Asta arata ca marionetele ue sunt manuite de acelasi papusar ca si marioneta ucraineana.
    Ah,am uitat ca si pressalertul e din aceeasi tagma.Si nu veti posta acest coment…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.