Administratorul judiciar al Colterm, acțiune în instanță pentru anularea operațiunii frauduloase a...

Administratorul judiciar al Colterm, acțiune în instanță pentru anularea operațiunii frauduloase a administrației Fritz de transferare gratuită a patrimoniului

0
DISTRIBUIȚI

Administratorul judiciar al Colterm a depus o acțiune la Tribunalul Timiș prin care se cere anularea mai multor documente emise de administrația Dominic Fritz. Acțiunea înregistrată ieri vine după ce consorțiul de firme care a fost desemnat ca administrator al societății de termoficare a Timișoarei, Alfa & Quantum Consulting SPRL, MAESTRO S.P.R.L si Insolvein SPRL, a întocmit un raport privind cauzele care au dus la intrarea în insolvență.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit că administrația condusă de Dominic Fritz a pus la cale o operațiune cu iz penal pentru a goli de patrimoniu Colterm SA fără plata niciunui leu, cu câteva zile înainte de depunerea cererii de insolvență.


O parte din bunuri au fost trecut gratuit din patrimoniul Colterm în cel al Primăriei Timișoara deși erau sub sechestrul ANAF. Procesul verbal de predare – primire a bunurilor preluate fără plată de municipalitate a fost încheiat fără a fi datat și semnat din partea municipiului Timișoara de primarul Dominic Fritz, iar din partea Colterm SA de directorul general, Cristian Mîțu.

Prin acțiunea depusă la Tribunalul Timiș se cere anularea anexelor prin care s-a făcut transferul de bunuri gratuit prin HCL-ul de concesionare a serviciilor de termoficare și repunerea în situația anterioară a patrimoniului.

Având în vedere cele scrise în raportul privind cauzele insolvenței, rămâne de văzut când administratorul judiciar va depune în instanță și acțiunea de atragere a răspunderii patrimoniale în insolvența Colterm a celor identificați ca fiind vinovați, printre aceștia aflându-se primarul Dominic Fritz, viceprimarul Ruben Lațcău, consiliile de administrație de la Colterm și Cristian Mîțu, fostul director general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.