Război în Ucraina, ziua 293. Zelenski a propus grupului G7 un summit...

Război în Ucraina, ziua 293. Zelenski a propus grupului G7 un summit pentru pace

2
DISTRIBUIȚI

 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus, la reuniunea Grupului G7, organizarea unui summit mondial pentru obţinerea păcii şi a explicat că are nevoie de armament suplimentar şi energie, informează cotidianul Le Monde.

Volodimir Zelenski a fost invitat la summitul prin videoconferinţă al Grupului naţiunilor puternic inductrializate (G7).

„Ucraina are nevoie de tancuri moderne, de sisteme de artilerie şi de rachete cu raze mai lungi de acţiune”, a afirmat Volodimir Zelenski la reuniune.

De asemenea, Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de două miliarde de metri cubi de gaz în plus pe durata iernii.


„Teroarea asupra centralelor noastre electrice ne-a forţat să utilizăm gaz suplimentar. De aceea, avem nevoie de susţinere suplimentară pe parcursul acestei ierni”, a subliniat preşedintele Ucrainei.

„Propun convocarea unui summit special pe tema păcii mondiale, pentru a decide cum şi când putem implementa punctele formulei ucrainene de pace”, a afirmat Zelenski, cerând Rusiei să retragă trupele din Ucraina până la Crăciun pentru a permite un armistiţiu durabil.

SUA ajută Ucraina cu echipamente electrice în valoare de milioane de euro

SUA ajută Ucraina cu echipamente electrice. Un lot de aparate în valoare de 13 milioane de dolari a fost trimis către țara aflată în război.

Echipamente energetice, în valoare de aproximativ 13 milioane de dolari, au fost trimise din SUA în Ucraina. Pachetul de ajutor face parte din încercarea Washingtonului de a spori rezistența Kievului pe parcursul iernii.

Atacurile recente ale Rusiei au lăsat milioane de oameni în întuneric și fără încălzire, deși afară se înregistrează temperaturi negative.

Moscova „încearcă în mod deliberat să-i înghețe pe ucraineni până la moarte în momentul în care intrăm în iarnă”, a declarat un oficial american de rang înalt, potrivit Sky News.

Alte două transporturi de echipamente sunt așteptate să plece din Statele Unite săptămâna aceasta.

Din octombrie, Rusia a efectuat atacuri pe scară largă asupra infrastructurii de transport a energiei electrice și de încălzire din Ucraina.

2 COMENTARII

  1. Apai badie este cam tarziu sa ceri Pacea dupa ce at-i bombardat teritorii rusesti ,,,apai amu la arme nu te trage pe fese fi coii pana la capat …mori ca un barbat nu te ascunde

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.