Ioan Nasleu, promisiuni mafiote în Palatul Victoria: „Dacă se rezolvă dosarul va...

Ioan Nasleu, promisiuni mafiote în Palatul Victoria: „Dacă se rezolvă dosarul va fi bine pentru toată lumea”. Reacțiile lui Sorin Grindeanu și Alexandru Chirilă

3
DISTRIBUIȚI

Ioan Nasleu și-a oferit serviciile pe tavă, în 2017, fostului său partener de afaceri, Florin Sora, au stabilit procurorii DNA în care l-au trimis în judecată pentru două infracțiuni de trafic de influență pe „fratele” interlopului Lucian Boncu. Sora era extrem de agitat deoarece încerca să obțină despăgubiri de 18,9 milioane de euro pentru un teren din județul Constanța, după o retrocedare ilegală, dar ANRP invalidase de mai multe ori dosarul. În 9 ianuarie 2017, la câteva zile după numirea lui Sorin Grindeanu ca premier, Nasleu îi scrie lui Sora „vezi că avem intrare la timișorean”. „Te dai la Grinda!!, îi răspunde acesta, iar omul lui Robu îi trimite o fotografie alături de Grindeanu cu explicația „prieten de 20 de ani”. Dialogul continuă:

Florin Sora: – Atunci trb să ne vd…

Ioan Nasleu: – Ok. Poate rezolvi și restul că vine ziuna mea de naștere sî dau de băut aici.

Florin Sora: – Lasă șpirtu și vb cu grinda sa vi acolo. A fost ziua și trb să dai de băut la Buc…

După această discuție, în 11 mai 2017, Sora îi scrie lui Nasleu pe Whatsapp și îi cere să vină de urgență la București pentru a merge la un „prieten” ca să obțină ca șeful ANRP să introducă în ședință dosarul de retrocedare și să aprobe despăgubirile uriașe. Nasleu îi spune că o să vină, dar „e primarul în spital și în funcție cum iasă pot pleca”. În 15 mai, Nasleu îl anunță că a stabilit o întâlnire cu Alexandru Chirilă, la vremea respectivă șeful de cabinet al premierului, fost ofițer la UM 0215 și fost consilier personal al primarului Robu și vine la București. „Am luat bilet, Vin. Chiar dacă nu am un ban. Primarul în spital dar te ascult”, îi scrie Nasleu lui Sora care îi răspunde „o să îți las la pază un plic și ce trb să faci în discuțiile respective”. După ce preia, în 18 mai, plicul, așa cum a fost stabilit, Nasleu cere instrucțiuni de la Sora care-i spune să se vadă cu Chirilă ca să-i cheme pe cei de la ANRP și să dispună aprobarea de urgență a dosarului în ședința de a doua zi.

„Cel mai bine cu șeful de cancelarie și săi arăți documentele și promisiunea că suntem Corecții. Spune-i că trb să rezolvi neapărat această prb ca ai mari obligații și cred ca cel mai bine ar fi să vb cu el să vi înapoi (la ANRP, unde Nasleu a fost secretar de stat, n.a.), acum este momentul dacă vrei să ieși din sărăcie (…) Vb pentru asta și ai de câștigat de la mine (..) Dacă nici pe asta nu o rez (…) atunci nu o să-ți plătești restanța la ap.


în veci și la vară îl pierzi(…) asta e șansa cea mai rapidă (…) cea mai mare șansă de a face rost acum de cașcaval și fără probleme
”, i-a scris Sora. Nasleu i-a răspuns imediat „da frate. Merg acolo. Stau aici, nu plec până nu avem ceva. Stau și luni dacă trebuie”.

Până după-amiază, când Nasleu s-a dus la Palatul Victoria pentru a se întâlni cu Chirilă, au continuat strategiile pe Whatsapp. pentru că Sora era la Bruxelles. La 17:55, Nasleu îi trimite o poză cu biroul lui Chirilă și mesajul „sunt aici”, iar Sora îi răspunde „ok boss. să nu pleci fără răspuns concret”. Audiat ca martor, Alexandru Chirilă a povestit anchetatorilor de la DNA că s-a trezit cu Nasleu că vine neanunțat la el, fiind anunțat de șefa sa de cabinet că urcă spre el, și „cum a ieșit din lift, după un scurt salut, Nasleu Ionuț mi-a spus că vrea să îl ajut și să intervin la ANRP pentru rezolvarea unui dosar ANRP. Eu i-am răspuns că nu am cum să intervin pentru că eu nu cunosc pe nimeni la ANRP. Chiar l-am întrebat de ce nu merge el direct acolo având în vedere că lucrase la ANRP, iar el mi-a răspuns că nu poate merge personal la ANRP deoarece «îl știe lumea și n-are cum». Din cauză că m-a revoltat foarte tare solicitarea lui Nasleu Ionuț nici nu îmi mai aduc aminte detalii despre dosarul pentru care m-a abordat și pentru că îmi cerea să intervin. Îmi amintesc că mi-a spus «dacă se rezolvă dosarul va fi bine pentru toată lumea» și că a venit la mine pentru că președintele ANRP nu poate să-mi spună «nu», având în vedere funcția de șef de cabinet al primului ministru pe care o aveam la acea dată.(…) Nasleu Ionuț nu mi-a cerut să intervin pe lângă primul ministru Sorin Grindeanu pentru soluționarea acelui dosar ANRP”. În drum spre lift, după o discuție de maxim opt minute, Nasleu i-a cerut lui Chirilă din nou să-l ajute. Alexandru Chirilă l-a informat, a doua zi, pe premierul Grindeanu de solicitarea făcută de Nasleu „iar primul ministru mi-a replicat «Ăsta e nebun! Vedeți că aici totul este înregistrat»”.

A doua zi, dosarul nu a fost pe ordinea de zi a ședinței de la ANRP, iar președintele ANRP, George Băeșu, a declarat că nimeni din Guvern nu a intervenit la el pentru aprobarea sau urgentarea dosarului.

Audiat ca martor, Ioan Nasleu a negat că Sora i-ar fi solicitat să intervină pe lângă vreun funcționar al Guvernului sau de la ANRP pentru aprobarea respectivului dosar de despăgubire și „nu am discutat despe așa ceva nici cu prim-ministrul de atunci Sorin Grindeanu sau cu vreo persoană din cercul acestuia de la Guvern sau din Timișoara”. Nasleu și-a amintit de vizita de la Guvern, dar a susținut că a fost la Alexandru Chirilă doar ca să-l salute pe el și pe Grindeanu, dar nu s-a întâlnit cu premierul. „În ziua respectivă eram în delegație în București, trimis de Primăria Timișoara în probleme legate de administrația publică locală”, a susținut Nasleu.

A doua zi, Sora i-a trimis lui Nasleu un SMS – „vreau să îți las diurna de deplasare, te rog să nu întârzii mai mult de o oră”, iar seara, după ce a aflat că dosarul nu a fost discutat în ședință, i-a cerut să se vadă din nou cu Alexandru Chirilă.

Citește mâine pe PRESSALERT.ro ce s-a întâmplat după această cerere.

3 COMENTARII

  1. eu nu inteleg cum de adunatura asta de analfabeti a ajuns asa departe. e pentru ca poporul roman a fost lasat fara arme? sau ca suntem o adunatura de fatalai pentru ca nu ii spanzuram pe degeneratii astia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.