Zeci de cetăţeni străini, ascunşi în două autoutilitare, depistați la frontiera de...

Zeci de cetăţeni străini, ascunşi în două autoutilitare, depistați la frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră de la Nădlac au depistat 39 de cetățeni străini care încercau să treacă ilegal granița de vest ascunși în două autoutilitare.

Potrivit Poliției de Frontieră, vineri, la Punctul de Trecere Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculată în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pentru o firmă din Franța.

În urma efectuării controlului mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunşi în compartimentul destinat mărfurilor, 19 cetăţeni din Nepal, Maroc, Sudan, Sri Lanka, Bangladesh și Pakistan, ce intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Tot la Nădlac, polițiștii de frontieră au verificat o autoutilitară staționată într-o parcare de la marginea orașului, condusă de un cetățean român.


Cu ocazia verificărilor, au fost descoperite în compartimentul pentru marfă, ascunse printre bunurile transportate, 20 de persoane. Este vorba de cetățeni din Bangladesh, India și Nepal, ce au intrat legal în țara noastră în baza documentelor personale.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii români și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.