Consiliul Local Timișoara a aprobat noul studiu de fezabilitate pentru un proiect...

Consiliul Local Timișoara a aprobat noul studiu de fezabilitate pentru un proiect menit să vină în sprijinul Colterm

0
DISTRIBUIȚI

După ce dimineață au votat bugetul orașului, consilierii locali din Timișoara au mai fost convocați pentru o ședință „de îndată”, online, ședință care a avut un singur punct pe ordinea de zi: „proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice-faza SF aferent obiectivului de investiții: «Instalare turbină sau motoare de înaltă eficiență pentru producție de energie termică în sistem de cogenerare»”.

Proiectul a fost aprobat, iar primăria a explicat printr-un comunicat de ce a fost nevoie de o ședință urgentă în acest sens.

„Astăzi, a fost convocat de îndată Consiliul Local Timișoara pentru un proiect de HCL referitor la cererea de finanțare pentru proiectul de 10 turbine de înaltă eficiență. Ministerul Energiei a transmis Primăriei Timișoara o cerere lungă de clarificări, cu nouă pagini de solicitări și a dat termen de rezolvare doar cinci zile.


Printre aceste clarificări se numără și cererea expresă de modificare a studiului de fezabilitate, un demers extrem de greu de realizat. Primăria a cerut o prelungire a perioadei de răspuns la clarificări și i s-au acordat încă cinci zile. Echipele Primăriei au lucrat și în weekenduri pentru a putea răspunde în doar 10 zile lucrătoare la toate aceste clarificări. Astăzi de dimineață încă se lucra la documentația aferentă studiului de fezabilitate, care a fost finalizată în urmă cu puțin timp. Pentru a putea depune la cererea de finanțare SF-ul actualizat este nevoie de aprobarea Consiliului Local Timișoara, de aceea primarul Dominic Fritz a decis convocarea de îndată a plenului, cu un singur punct pe ordinea de zi: aprobarea indicatorilor investiției și ai SF-ului actualizat.
Termenul de depunere al clarificărilor solicitate de Ministerul Energiei este astăzi”, a transmis municipalitatea.

Proiectul este depus de Primăria Municipiului Timișoara pentru a obține finanțare prin PNRR, are o valoare totală de 250 de milioane lei și prevede cumpărarea a 10 turbine de înaltă eficiență pentru producerea în cogenerare a energiei termice și electrice. Studiul de fezabilitate a fost făcut de Universitatea Politehnica din Timișoara, fiind oferit gratuit primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.