O nouă versiune a spectacolului „Eréndira&bună-sa/replayed”, parte din programul Timișoara 2023

O nouă versiune a spectacolului „Eréndira&bună-sa/replayed”, parte din programul Timișoara 2023

0
DISTRIBUIȚI

O nouă versiune a spectacolului „Eréndira&bună-sa/replayed”, pus în scenă de compania independentă de teatru Arte-Factum, a fost inclus și în programul dedicat capitalei culturale și va fi jucat marți, 21 februarie, de la ora 18:00, la Studioul Franciscan de pe strada E. Ungureanu.

Inspirat de opera scriitorului Gabriel García Márquez, spectacolul propune subiecte sensibile, vulnerabile, ale lumii contemporane.  contemporane. „Încercăm în acest spectacol să vorbim asumat și sincer despre abuz și traumă, despre cât și cum implici în practica teatrală experiențe personale traumatizante, despre condiția actorului tânăr și puterea lui de a discerne între realitate și «trăirism», despre cât de pregătiți sunt tinerii actori pentru acest joc cu focul, pe linia fluidă dintre viață și teatru. Vorbim despre una dintre cele mai monstruoase forme despre abuz, căci, dincolo de ficțiunea genială care ne-a inspirat, exploatarea sexuală a unei copile este o devianță atroce a lumii actuale. O altă temă supusă analizei a fost modul în care visul pătrunde în teatru și îi modifică alchimia profundă, cum acționează el asupra resorturilor intime ale teatralității. Eréndira&bună-sa este, așadar, teatru de explorare și experiment, teatru-școală și teatru-militant, însă, mai mult decât orice, este un spectacol de teatru cu actori tineri și talentați, care au avut curajul și dorința de a explora teritorii fragile ale parcursului lor personal și teatral.


Impactul pe care spectacolul nostru l-a avut, faptul că sunt spectatori care revin la fiecare versiune și reprezentație, subliniază sensul acestui proiect”,  a spus regizorul spectacolului, Levente Kocsárdi.

Distribuția acestei versiuni a spectacolului îi cuprinde pe actorii Aida Olaru, Iulia Ioana, Teodor Cauș, Bálint Előd Flavius Ichim și Alexandru Popescu, regia aparține lui Levente Kocsárdi, scenografia e semnată de Mihai Donici și coregrafia, de Alin Radu iar spectacolul este jucat în limba română.

Rezervări se pot face la numărul de telefon 0752 111 807.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.