Peste 120 de cetățeni străini, prinși în timp ce încercau să treacă...

Peste 120 de cetățeni străini, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest, în ultimele 24 de ore

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră de la Nădlac și Turnu au prins în ultimele 24 de ore 122 de cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal granița, ascunși în cinci mașini.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, un cetățean moldovean, respectiv un turc, conducând autoutilitare, respectiv un TIR.

Aceștia transportau, conform documentelor, paleți și panouri de izolație pentru societăți comerciale din Franța, Ungaria și Austria.

În urma veficării mijloacelor de transport au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 98 de cetăţeni străini.

Aceștia au fost duși la sediu, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan, India și Nepal, cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, tot în județul Arad, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, poliţiştii au controlat o autoutilitară condusă de un cetăţean român.


În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 24 de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din Bangladesh, Etiopia și Nepal, cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani.

În toate cazurile, majoritatea cetăţenilor străini erau intraţi legal în ţara noastră, în baza documentelor personale.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.