„Zambara Kabarett”, spectacol pe muzică de Blazzaj la Teatrul Basca din Timișoara

„Zambara Kabarett”, spectacol pe muzică de Blazzaj la Teatrul Basca din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Musicalul „Zambara Kabarett”, cel mai recent spectacol al teatrului Basca,  cu un text scris de dramaturgul Andrei Ursu care este pus în scenă de Ana Maria Ursu, va avea premiera în 19 februarie, de la ora 19:00, cu prilejul deschiderii oficiale a Capitalei Europene a Culturii Timișoara, următoarea reprezentație fiind programată pentru data de 20 martie. Numele spectacolului este inspirat din istoria locală, prin metamorfoza vechii denumiri Zurobara, dar „Zambara Kabarett” se dorește a fi o poveste despre un oraș real, care se privește în oglindă și se minunează de ceea ce vede.

Spectacolul este un cabaret social care abordează cu umor și ironie subiecte actuale și serioase din Zambara, precum diferite abuzuri, sisteme de control, probleme sociale și dileme existențiale ale acestui început de secol din orașul care se pregăteşte să devină Capitală Europeană a Culturii în România.

Ana Maria Ursu mărturisește că a fost un spectacol provocator, în care „ne-am jucat cu diverse forme artistice, am îmbinat clasicul cabaret cu dansul contemporan, teatrul cu muzica live și muzica cu textul.


Poveștile din spectacol sunt și reale și feminine, dar par fantastice pentru că sunt puse în lumini colorate și costume frumoase. Este o declarație de dragoste față de Zambara, un oraș stratificat emoțional, aglomerat, pe alocuri gălăgios dar care și inspiră”.

Distribuția este alcătuită din actrițele Larisa Belcea, Dana Borteanu, Cristina Rotaru, Ana Indricău, Andra Ioanaș, Jacqueline Kohl, Alina Mihocaș și Jasmina Mitrici, muzica e compusă și interpretată de trupa Blazzaj, coregrafia e semnată de ucraineanca Viktoriia Medviedieva, cooptată de echipa teatrului de la sfârșitul anului trecut, scenografia a fost realizată de Lia Pfeiffer, grafica îi aparține lui Dan Ungureanu, iar costumele sunt realizate de Elena Mazăre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.